1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Αλλοιώσεις Στο Ήπαρ

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by ΛΙΛΟΥ, Mar 14, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. ΛΙΛΟΥ

  ΛΙΛΟΥ New Member

  Καλησπέρα σας!
  θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικές με την κατάσταση της υγειας της μητέρας μου. Πριν από λίγες ημέρες σε ένα υπερηχογράφημα ανω κοιλίας που έκανε ανακάλυψε πως έχει ημιστρόγγυλη αλλοίωση 3,5 εκατοστών. Ο ακτινολόγος και ο χειρουργος που είδαν την εξέταση ανέφεραν πως δεν έχουν ιδέα για το τι της συμβαίνει έτσι πρότειναν αξονική τομογραφία την οποία δεν έκανε γιατι έπρεπε να προετοιμαστεί σε περίπτωση αλλεργίας (είχε παρουσιάσει παλαιότερα αλλεργικό σοκ σε μία αντιβίωση) η τελευταία γιατρός που είδε την εξέταση ανέφερε πως ουτε και εκείνη καταλαβαίνει τι έχει αλλά την προετοίμασε για πολλές επαναλαμβανόμενες απεικονιστικές και οχι μόνο εξετάσεις.

  Πρέπει να προσθέσω πως πριν από 3 χρόνια έκανε υπερηχογράφημα και έδειξε λίπος στο συκώτι και κανενός είδος αλλοίωση, έχει ΔΜΣ 28, τα προηγούμενα 2 χρόνια έκανε γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση και μαστογραφία (όλα ήταν μια χαρα). Σε όλη την γόνιμη περίοδο της ζωής της είχα χαμηλή φεριτίνη και κατά καιρούς έπαιρνε σίδηρο. Δεν πίνει και δεν καπνίζει. Δεν υπάρχει προσωπικό και οικογενειακό ιστορικό κακοήθειας (τουλάχιστον στο στενό οικογενειακό περιβάλλον).

  Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι
  τι της συμβαίνει;
  ειναι δυνατον 3 γιατροί να μην ξέρουν τι συμβαίνει ή υποψιάζονται κάτι κακό και δεν θέλουν να μας θορυβήσουν χωρίς αποδείξεις;

  Σας ευχαριστώ!
 2. A Datsis

  A Datsis New Member

  Καλησπέρα,
  με τα στοιχεία που αναφέρεις δεν μπορεί να τεθεί ακριβής διάγνωση. Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος παθήσεων που μπορεί να εμφανιστούν σαν μια ηπατική μάζα: καλοήθεις όγκοι, κακοήθεις όγκους (πρωτοπαθείς ή μεταστατικοί), παρασιτικές παθήσεις κ.λ.π
  Αφού πρόκειται για πρόβλημα που έιναι γνωστό ότι δεν υπήρχε πριν 3 χρόνια, καλό είναι να γίνει ο περαιτέρω έλεγχος που σου συνέστησαν (καλή επίσης εναλλακτική λύση θα ήταν και η μαγνητική τομογραφία που έχει καλύτερη ευαισθησία στην διάγνωση των αιμαγγειωμάτων).

Share This Page