1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Αιμορροϊοδοπάθεια

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by Jacob, Mar 7, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Jacob

  Jacob New Member

  Καλημέρα σας, είμαι 22 χρονών, άρρεν, ετεροφυλόφιλος, 185cm, 100Kg και φοιτώ μακριά από τον τόπο μου ( Ηράκλειο, Κρήτη). Όταν είμαι στο πατρικό μου (Αθήνα), οι αιμορροΐδες εξαφανίζονται ή εμφανίζονται σπάνια, ενώ όταν είμαι στον τόπο φοίτησης μου, οι αιμορροΐδες είναι πολύ συχνό φαινόμενο.
  Δεν έχω δει κανένα σχετικό Ιατρό γιατί και τους φοβάμαι και ντρέπομαι :p.
  Έχω σκεφτεί πως για το πρόβλημα μπορεί να φταίει το νερό ( στην Αθήνα έχουμε φίλτρο στη βρύση ενώ εδώ μόνο εμφιαλωμένο) , το φαΐ εδώ είναι πρόχειρο ή από τη λέσχη και η άσκηση είναι μειωμένη καθώς έχω πολλές ώρες καθιστικής ζωής αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
  Κατά την αφόδευση πολλές φορές δεν νιώθω να πιέζομαι ενώ άλλες φορές η πίεση είναι μεγάλη και έχω την αίσθηση πως εξάγονται μαζί με τα "προϊόντα" και κομματάκια υάλου. Το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις είναι σχεδόν πάντα ίδιο όταν συμβαίνει.
  Το αίμα εμφανίζεται τόσο στη περιοχή του πρωκτού , στη λεκάνη αλλά και στο χαρτί. Να σημειώσω πως φροντίζω τη καθαρότητα του συγκεκριμένου τόπου εντατικά. Η ποσότητα που εμφανίζεται κάθε φορά είναι αρκετή, σκούρου ερυθρού χρώματος ή ανοιχτού ερυθρού.
  Σκέφτηκα να κάνω εξετάσεις αίματος να δω αν δείξει κάτι, δε ξέρω αν σχετίζονται μεταξύ τους.
  Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω για να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου ; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα!
  Σίγουρα φταίνε οι διατροφικές συνήθειες στην Κρήτη. Όλα αυτά που αναφέρεις όπως το πρόχειρο φαγητό, η αλλαγή του νερού, η καθιστική ζωή συνήθως κάνουν το έντερο να "τεμπελιάζει"!
  Για να μαλακώσουν οι κενώσεις και για να βοηθηθούν οι αιμορροϊδες θα πρέπει η διατροφή σου να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε υγρά. Λέγοντας φυτικές ίνες εννοούμε τα δημητριακά (τύπου all bran) και τα χορταρικά. Ένα καλό πρωινό με δημητριακά είναι ό,τι πρέπει για να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου αλλά και το βράδυ. Τα πολλά υγρά κάνουν επίσης καλό αλλά και το περπάτημα και η γυμναστική. Επίσης οι αιμορροϊδες δεν θέλουν ζεστό νερό αλλά χλιαρό προς κρύο.
  Οι αιματολογικές δεν θα βοηθήσουν σε κάτι. Όσο για τον γιατρό και εάν το πρόβλημα συνεχίσει να σε ταλαιπωρεί τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να σε δει χειρουργός. Η ντροπή δεν έχει θέση σε θέματα υγείας....

Share This Page