1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Αιματοκρίτης

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by chrysoula27, May 14, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 6 users.
 1. chrysoula27

  chrysoula27 New Member

  Που μπορει να οφείλεται ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης (12)? Οι υπόλοιπες αναλύσεις στις εξετάσεις αίματος ήταν φυσιολογικές..
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αν η τιμή που αναφέρεις είναι η σωστή τότε απορώ πώς και δεν σε έχουν παραπέμψει άμεσα σε παθολόγο! Ο αιματοκρίτης σου είναι πάρα πολύ χαμηλός όταν οι φυσιολογικές τιμές για τις γυναίκες είναι 37%-47%.
  Τον πολύ χαμηλό αιματοκρίτη συνήθως τον δημιουργούν η μεσογειακή αναιμία, η σιδηροπενία αλλά και η έλλειψη φολικού οξέος και βιταμινών όπως η Β12. Με τόσο χαμηλό αιματοκρίτη επιβάλλεται παρακολούθηση από ειδικό και ενδεχομένως φαρμακευτική υποστήριξη. Επίσης επιβάλλεται ή εξέταση των δεικτών του αίματος τακτικά!
  Last edited by a moderator: May 15, 2012
 3. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Μήπως εννοείτε αιμοσφαιρίνη;
 4. fotis-

  fotis- Member

  Αν μπορείς και ανταποκρίνεσαι στις καθημερινες αναγκες με αυτον τον αιματοκρίτη, μάλλον πρόκειται για εργαστηριακό λάθος!:confused:
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Δεν μπορει να υπάρχει αιματοκρίτης 12, και οι υπόλοιπες φυσιολογικές!!;)
 6. tgk

  tgk New Member

  αιματοκριτης 35,5 θεωρειται πολυ χαμηλος?? υπαρχει προβλημα??
 7. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Για τις γυναίκες δε θεωρείται χαμηλός μιας και είναι στην αρχή των φυσιολογικών τιμών αλλά για τους άντρες είναι λίγο χαμηλός.

Share This Page