1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΑΙΜΑΓΓΕΙΩΜΑ ΗΠΑΤΟΣ

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by Chrissy1980, May 11, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. Chrissy1980

  Chrissy1980 New Member

  Καλησπέρα,

  με αφορμή κολικό του νεφρού, βρήκαν στη μητέρα μου στο τοπικό κέντρο υγείας εκτός από μία πέτρα στον αριστερό νεφρό και ένα μόρφωμα 9χιλ. στο ήπαρ με χαρακτηριστικά αιμαγγειώματος.
  Ενώ ο γιατρός είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό της συνέστησε να κάνει και αξονική με σκιαγραφικό.
  Υπάρχει περίπτωση να είχε αμφιβολία για το αν όντως είναι καλοήθες και γι'αυτό να ζήτησε αξονική ? Ή μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται να γίνεται και αξονική για 100% επιβεβαίωση ?
  Επίσης, εσείς πως πιστεύετε ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε ? Κατευθείαν αξονική ή πρώτα ένα δεύτερο υπέρηχο σε εξειδικευμένο γιατρό ?
  Τέλος, που είναι καλύτερα να γίνει η αξονική? Σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό κέντρο ?

  Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και με συγχωρείτε αν κούρασα.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Προκειται για επιβεβαίωση.
  Να κανετε αξονική με σκιαγραφικό (εχει σημασία), αλλά που δεν μπορώ να σας πώ. (Σημασια ειναι να ειναι συγχρονο το μηχάνημα)!
 3. enosifo

  enosifo New Member

  ειναι σοβαρα :piange:
 4. Irini

  Irini Member

  Καλησπέρα σας. Ο συζυγος μου εκανε ηπέρηχο ανω κατω κοιλίας όπου στο ήπαρ στον αριστερό λοβό βρέθηκε μια χωροκατακτητική επεξεργασία με υβώδες περίγραμμα και μικτή συσταση (υπερηχογενείς και υποηχογενείς περιοχες), εικονα συμβατη περισσοτερο με αιμαγγείωμα (d=11,6 εκ). Ακομη το ηπαρ χατρακτηριζεται με αυξημενες διαστασεις d=16εκ στην μεσοκλείδιο γραμμη και με αυξηση της ηχογενειας του του τυπου της λιπωδους εκφυλίσεως.Εχει και δυο κυστικες αλλοιωσεις 35.4mm και 19.5mm. Ο συζυγος μου ειναι ετων 52 και παχυσαρκος. Ο ιδιος το ηξερε απο προηγουμενο υπέρηχο του 1997 οτι εχει το αιμαγγειωμα για το οποίο τοτε ειχε κανει μαγνητική. Δυστυχως δεν εχω βρει ακομα προηγουμενες εξετασεις του.Αναρωτιεμαι γινεται να ειναι τοσο μεγαλο το αιμαγγειωμα και επίσης τι μπορει να προκαλεσει και πως και αν το αντιμετωπίζουμε. Γενικα δεν εχει ενοχλησεις στην κοιλια αν και εγω νομιζω οτι ειναι πιο διογκωμενη τοπικα στη δεξια του πλευρα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την παντα πολύτιμη γνωμη σας!
 5. Irini

  Irini Member

  Ειδα οτι επιστρέψατε και ξαναανεβασα το προβλημά μου. Ο συζυγος μου εκανε ηπέρηχο ανω κατω κοιλίας όπου στο ήπαρ στον αριστερό λοβό βρέθηκε μια χωροκατακτητική επεξεργασία με υβώδες περίγραμμα και μικτή συσταση (υπερηχογενείς και υποηχογενείς περιοχες), εικονα συμβατη περισσοτερο με αιμαγγείωμα (d=11,6 εκ). Ακομη το ηπαρ χατρακτηριζεται με αυξημενες διαστασεις d=16εκ στην μεσοκλείδιο γραμμη και με αυξηση της ηχογενειας του του τυπου της λιπωδους εκφυλίσεως.Εχει και δυο κυστικες αλλοιωσεις 35.4mm και 19.5mm. Ο συζυγος μου ειναι ετων 52 και παχυσαρκος. Ο ιδιος το ηξερε απο προηγουμενο υπέρηχο του 1997 οτι εχει το αιμαγγειωμα για το οποίο τοτε ειχε κανει μαγνητική. Δυστυχως δεν εχω βρει ακομα προηγουμενες εξετασεις του.Αναρωτιεμαι γινεται να ειναι τοσο μεγαλο το αιμαγγειωμα και επίσης τι μπορει να προκαλεσει και πως και αν το αντιμετωπίζουμε. Γενικα δεν εχει ενοχλησεις στην κοιλια αν και εγω νομιζω οτι ειναι πιο διογκωμενη τοπικα στη δεξια του πλευρα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την παντα πολύτιμη γνωμη σας!

Share This Page