1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Αφαίρεση σπίλων

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by Άννα, May 15, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. Άννα

  Άννα New Member

  Γεια σας.Εγώ πριν ένα χρόνο έκανα αφαίρεση δύο σπίλων στην πλάτη,με χειρουργική επέμβαση.Με ενημέρωσαν πως οι πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν,ίσως αυτό να μην γίνει και ποτέ,επειδή ακόμη βρίσκομαι στην ανάπτυξη και επειδή η πλάτη είναι δύσκολο σημείο.Αληθεύει αυτό; Βέβαια έχει μειωθεί αισθητά το ένα σημάδι από τα δύο.Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εγώ; Έβαζα bedadine,μα προκάλεσε κάτι δερματικό και σταμάτησα.Οι κρέμες για ανάπλαση του δέρματος είναι αποτελεσματικές; Ακόμη,στην παραλία μού ζήτησαν να φοράω πάντα μπλουζάκι,ακόμη και όταν κολυμπώ,για να αποφεύγω την έκθεσή τους στον ήλιο.Είναι απαραίτητο αυτό μετά την αφαίρεσή τους; Σας ευχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γειά σας!
  Η αφαίρεση έγινε με νυστέρι φαντάζομαι και έγιναν ράμματα ή έγινε με Laser?

  Οι μετεγχειρητικές ουλές, εφ'οσον η τομή έγινε σωστά και χρησιμοποιήθηκαν καλής ποιότητος ράμματα συνήθως είναι μικρές γραμμοειδείς που σε πάροδο ενός μηνός και μετά δεν επηρεάζονται απο ήλιο συνήθως ή άλλους παράγοντες.
  Επουλωτικές αλοιφές (πχ Kellosoft) μπορεί να βοηθήσουν στην αρχή αλλά μετά δεν έχουν εφαρμογή!

  Ενα χρόνο μετά δεν μπορείτε να επέμβετε στις ουλές σας, εκτός αν είναι πολύ άσχημες και χρειάζονται πλαστική επέμβαση!
 3. Άννα

  Άννα New Member

  Ναι,έγινε με ράμματα και από πλαστικό χειρούργο,μα με ενημέρωσαν ότι θα καθυστερήσει πολύ να επουλωθεί και πολύ αργότερα ακόμη θα μου χρησιμεύσει οποιαδήποτε αλοιφή.Για λόγος καθαρά αισθητικούς ανησυχώ,μα ήταν απαραίτητη η επέμβαση.Ευχαριστώ!:smile:
 4. Σπίλοι

  Η επούλωση ενός τραύματος διαρκεί 6 μήνες. Τα δερματικά τραύματα στην "πλάτη" γενικώς δεν έχουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, αν είναι απαραίτητη η επέμβαση ξανά θα το κρίνει ο ιατρός σας. Η αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας γενικά είναι καλό και επιβάλεται όταν υπάρχει προδιάθεση σε δερματικές βλάβες. Η ιστολογική εξέταση των σπίλων τι έδειξε ??

Share This Page