1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Αφαίρεση κύστης του θυρεογλωσσικού πόρου σε παιδί

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by PavlosKar, Sep 11, 2015.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. PavlosKar

  PavlosKar New Member

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη βοήθεια που προσφέρετε.

  Έχω ένα αγοράκι περίπου 5 ετών και πριν το καλοκαίρι εμφάνισε ένα γρομπαλάκι στο λαιμό του μετά από κάποιες ιώσεις.
  Κάναμε εξετάσεις αίματος και υπέρηχο και μας είπαν ότι είναι λεμφαδένας και να μην ανησυχούμε. Τον Αύγουστο όμως και ενώ ήμασταν διακοπές, αυτό πρήστηκε, κοκκίνισε και τον πόναγε πολύ.
  Η παιδίατρος που επισκεφθήκαμε μας έδωσε αντιβίωση (διπλή αγωγή Claripen + Augmentin), τις οποίες και συνέχισε για 20 ημέρες κατόπιν προτροπής της παιδιάτρου μας στην Αθήνα.

  Το γρομπαλάκι μίκρυνε πολύ αλλά δεν εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά τη λήξη της αγωγής να πρηστεί και να κοκκινίσει και πάλι. Επισκεφθήκαμε το Παίδων Πεντέλης, όπου μετά τον νέο υπέρηχο μας έδωσαν νέα διπλή αγωγή για 10 ημέρες λέγοντάς μας ότι πιθανόν είναι κύστης του θυρεογλωσσικού πόρου και ίσως να χρειαστεί χειρουργείο.
  Ανέφεραν μάλιστα ότι είναι ένα δύσκολο χειρουργείο και φυσικά μας "κόπηκαν τα πόδια".

  Παρακαλώ λοιπόν για τη βοήθειά σας στις παρακάτω ερωτήσεις:
  Τι σημαίνει δύσκολο χειρουργείο; Μπορεί να γίνει κάποια μόνιμη ζημιά; Θέλει ολική νάρκωση και σε πόσες μέρες γίνεται η αποθεραπεία; Έχει πόνο μετά την επέμβαση;

  Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και για τις πολλές ερωτήσεις αλλά καταλαβαίνεται σε τι κατάσταση βρίσκομαι...

  Ευχαριστώ
  Παύλος Καρούμπης

Share This Page