1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Αδένας

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by Ritaki, Nov 11, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Ritaki

  Ritaki New Member

  Γειά σας!είμαι καινούρια στο φόρουμ κι έχω την έξης απορία !πριν κάποιο καιρό,αγγιξα στην περιοχή στο πλάι,εκει όπου είναι το λεγόμενο μπικίνι στις γυναίκες,εναν αδένα σε μέγεθος μικρού φασολιού!είναι μαλακός και μετακινείται! φαίνεται ανησυχητικό;να σημειωσω ότι είμαι αρκετά αδύνατη αν παίζει κάποιο ρόλο.ευχαριστω
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Δεν είναι ανησυχητικό αρκεί να μη το πειράζεις γιατί έτσι ερεθίζεις τον αδένα και τον διογκώνεις. Μόνο σε περίπτωση που πονάει ή που αυξηθεί σε μέγεθος θα πρέπει να εκτιμηθεί από χειρουργό.
 3. Ritaki

  Ritaki New Member

  Ευχαριστώ πολύ!γενικά επειδή απο πάντα ειμαι πολύ λεπτή 41 κιλά,ειναθ φυσιολογικό να μπορώ να άγγιζω ευκολότερα βουβωνικους λεμφαδενες;να τονίσω κιόλας πως επειδή νόμιζα πως είχα μεγάλους αδένες ζήτησα εκτίμηση από χειρουργό ο οποίος μου είπε πως δε βλέπει κάποια παθολογική διόγκωση!
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Φυσικά και είναι φυσιολογικό. Όσο πιο λεπτή (λιγοστό λίπος) τόσο πιο εύκολα διακρίνονται διάφορα στο σώμα μας.

Share This Page