1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Αδενοκαρκίνωμα Παγκρέατος -χειρουργείο

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by nikoleta64, Sep 30, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. nikoleta64

  nikoleta64 New Member

  Πριν ένα χρόνο και μετά από πολλές εξετάσεις , περίπου ενός 6 μήνου , διαπιστώθηκε ότι ο σύζυγός μου έχει αδενοκαρκίνωμα κεφαλής παγκρέατος.
  Τον Απρίλιο που μας πέρασε ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες στις οποίες ανταποκρίθηκε πολύ καλά με αποτέλεσμα τη συρρίκωνση του όγκου.
  Μας είπε ο ογκολογος να απευθυνθούμε σε χειρουργό για να δούμε αν μπορεί να χειρουργηθεί πλεον, γιατί πριν ξεκινήσουμε τις χημειοθεραπείες ο όγκος ήταν ανεγχείρητος . Εδώ υπάρχει το θέμα, ο ένας χειρουργός που είδαμε είπε ότι χειρουργείται αλλά άμεσα και ο άλλος ότι δεν χειρουργείται.
  Γιατί να μην χειρουργείται αφού έχει μικρίνει και δεν υπάρχουν πλέόν διηθήσεις. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς?
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημερα σας.
  Πολύ σοβαρο το πρόβλημα του συζύγου σας, αλλά και το δίλημμα που τιθεται σε χειρουργούς.
  Η ερώτηση μου ειναι αν εχει γίνει αξονική αγγειογραφία παγκρέατος!
 3. nikoleta64

  nikoleta64 New Member

  Καλησπέρα σας, ναι έγινε αξονική αγγειογραφία , έγιναν κι άλλες εξετάσεις και τελικά αποφασίστηκε από τον χειρουργό μας να προχωρήσει σε εγχείρηση, αλλά πριν ζήτησε και ένα pet scan, όπου βάσει αυτού πλεον θα έπαιρνε την τελική απόφαση. ΄Εγινε και το pet scan το οποίο ήταν καθαρό πέραν του όγκου στο πάγκρεας.
  Ο χειρουργός μας είπε ότι με όλες αυτές τις εξετάσεις που είναι τόσο καλές θεωρεί ότι θα πάμε καλά στο χειρουργείο και μας είπε αν βρω τις αρχικές διηθήσεις στο περιτόναιο δεν θα προχωρήσω αν όχι προχωράω. Τελικά έγινε το χειρουργείο προχθες στο Ιατρικό , το οποίο τελείωσε σε 2 ώρες γιατί το περιτόναιο είναι γεμάτο. Αυτό δεν φαίνεται σε καμία εξέταση ούτε στο pet scan ούτε και ήταν ορατό στο μάτι αλλά ο γιατρός τα ψηλάφιζε όπως μας είπε. Πήρε δείγματα έκανε ταχεία βιοψία και επαληθεύτικαν οι φόβοι του. Του αφαίρεσε τη χολή γιατί είχε πρόβλημα και μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, θα έρθουμε σε επαφή με τον ογκολόγο για να συνεχιστεί μια συντηριτική αγωγή. Ο δε όγκος στο πάγκρεας έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ.
  Και ερωτώ, στο περιτόναιο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα? Με την χημειοθεραπεία δεν υπάρχει περίπτωση να φυγουν αυτές οι διηθησεις οι οποίες είναι κάτω του ενός χιλιοστού όπως μας είπε. Είμαι πραγματικά απελπισμένη γιατί βάσει των εξετάσεων που δεν έδειχναν τίποτα, ήμουν πολύ αισιόδοξη.
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα σας.
  Οι εντοπίσεις στο περιτόναιο υποσημαίνουν μεταστατική νόσο δυστυχώς, και στην περίπτωση αυτη ειναι σωστη η επιλογή του ιατρού σας.

Share This Page