1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!
Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. ioanis

  ioanis New Member

  Προ 20ημερου έπειτα απο κάποιες ενοχλήσεις (οχι σε καθημερινη βάση) κατα την κατάποση, η μητέρα μου εκανε μια προληπτικη εξεταση στο Ι.Κ.Α και η γαστρεντερολόγος διέγνωσε αρχομενη? αχαλασία.
  Της έγραψε αγωγή με Αdalat 5mg και της μίλησε για εξέταση γαστροσκόπισης κάποια στιγμή χωρίς να ορίσει ημερομηνία. Όταν της τελειώσουν τα χάπια θα ξαναπάει για εξέταση και να της μιλήσει για το πως αισθάνεται.
  Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής:
  να επαναπαυθούμε στα λεγόμενα της ιατρού ή να προχωρήσουμε και σε κάποιου άλλου είδους εξετάσεις;
  σας κάνω αυτή την ερώτηση διότι απο μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο διάβασα πως η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να προκαλέσει την βάση για την ανάπτυξη καρκίνου. Επίσης αναφέρεται η εξέταση της μανομετρίας και τα χαμηλά ποσοστά ένδειξης ευρημάτων στην εξέταση της γαστροσκόπισης.
  ποιά είναι η γνώμη σας σύμφωνα με ;

  Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  ..πως έγινε η διάγνωση της αχαλασίας???
  Η γαστροσκόπηση μπορεί να ενδείξει το πρόβλημα αλλά επίσης μπορεί να ελέγξει αν πρόκειται για καλόηθες πρόβλημα στένωσης του οισοφαγου ή όχι!
  Η διάγνωση τίθεται με βαριούχο γεύμα και με μαννομετρικά ευρήματα, εφ'οσον η γαστροσκόπηση είναι αρνητική για κακοήθεια και γίνει επίσης αξονική θώρακος για το ίδιο θέμα!!!
 3. ioanis

  ioanis New Member

  εκανε ακτινες, της εδωσαν να πιει πριν καποιο υγρο οπως μου ειπε

Share This Page