1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Όζος Θυροειδούς Και Διογκωμένοι Λεμφαδένες

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by sstef21, Nov 11, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 5 users.
  1. sstef21

    sstef21 New Member

    Καλημέρα σας,
    Ονομάζομαι Σωτηρία και είμαι 23 χρονών και θα ήθελα την βοήθειά σας.Θα ήθελα αν μπορείτε να αξιολογήσετε τα ευρήματα των εξετάσεων μου.
    Αρχικά κάνοντας έναν υπέρηχο τραχήλου για κάποια διόγκωση που είχα στους λεμφαδένες βρέθηκε τυχαία ένας όζος 14,5mm στον αριστερό λοβό του θυροειδούς αδένα καθώς και στις δυο υπογνάθιες περιοχές βρέθηκαν λεμφαδένες με διάμετρο εως και 15mm.Και έτσι ξεκίνησαν όλες οι εξετάσεις για έλεγχο του θυροειδή με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    • Ορμονολογικές εξετάσεις στις 04/08:
    Τ4 15.1(Φ.Τ. 4.5-12), Τ3 185(Φ.Τ. 60-190), TSH 0.85(Φ.Τ. 0.55-4.78) , Anti-TPO 0.1(Φ.Τ. <5.6), Anti-TG 8.7(Φ.Τ. <4) (Να ληφθεί υπόψην ότι μέχρι τότε έπινα κάποια αντισυλληπτικά)

    • Σπινθηρογράφημα στις 14/08:
    Είχε ως συμπέρασμα ευμεγέθης βρογχοκήλη με διάχυτα αυξημένη πρόσληψη και προέχον εύρημα το μεγάλο ψυχρό όζο του αριστερού λοβού.

    • Ορμονολογικές εξετάσεις στις 17/09:
    Τ4 9.5(Φ.Τ. 5-14), Τ3 1.53(Φ.Τ. 0.8-2), TSH 0.54(Φ.Τ. 0.270-4.20), Anti-TPO <5(Φ.Τ. 0-34), Anti-TG 41.1(Φ.Τ. 0-115)

    • Ανοσολογικές εξετάσεις στις 17/09(για την διόγκωση τον λεμφαδένων που παρουσίαζα και συνεχίζω να έχω):
    C.M.V. IgG 135(Φ.Τ. 0.1-11), C.M.V. IgΜ 0.5(Φ.Τ. 0.0-1.1), Epstein barr IgG 0.91(Φ.Τ. <=0.09), Epstein barr IgΜ 0.01(Φ.Τ. <=0.11)

    • Fna θυροειδούς στις 22/09 η οποία γράφει:
    Ο όζος απεικονίζεται συμπαγής ισοηχογενής, περιβάλλεται δε από λεπτή υποηχογενή άλω.Κατά την χρωματική ανάλυση διαπιστώθηκε αύξηση της ροής του αίματος στο κέντρο και την περιφέρεια του όζου συγκριτικά με το υπόλοιπο θυρεοειδικό παρέγχυμα.Τα επιχρίσματα παρουσιάζουν αρκετή κυτταροβρίθεια, επί αιμορραγικού υποστρώματος, με κολλοειδες και συνδετικογενή στοιχεία. Παρατηρούνται θυλακικά κύτταρα μετρίου μεγέθους, μονήρη, σε μονοεπίπεδες αθροίσεις και θυλακιώδεις σχηματισμούς με ήπια ανισοκαρύωση.Παρατηρούνται επίσης αρκετές υπερπλαστικές διακλαδιζόμενες αθροίσεις με θυλακιώδη δομή και με παρουσία υποσημαινόμενων αγγειακών κλάδων, με θυλακιώδη δομή και θέσεις μικροθυλακιώδους διάταξης χωρίς διαφαινόμενη ατυπία. Παρατηρείται εστιακή οξύφιλη μετάπλαση καθώς και λίγα λεμφοκυτταρικά στοιχεία.
    Συμπέρασμα: Ευρήματα που συνηγορούν με κυτταροβριθή υπερπλαστικό όζο θυροειδούς(follicular lesion)

    Σας παρακαλώ πείτε μου αν είναι κάτι ανησυχιτικό και αν υπάρχει περίπτωση ο όζος να έχει σχέση με τους λεμφαδένες.
    Σας ζητώ συγνώμη για το μέγεθος της δημοσίευσης και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σας.

    Με εκτίμηση,
    Σωτηρία
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Θα μπορούσε να έχει σχέση στα πλαίσια θυρεοειδίτιδος.
    Βασικά δεν αναφέρετε το πότε έγινε το υπερηχπγράφημα.
    Αν είναι παλαιό, θα πρέπει να γίνει νεο προς σύγκριση.
  3. sstef21

    sstef21 New Member

    Καλησπέρα σας,
    Το υπερηχογράφημα που αναφέρω έγινε στις 02/08/09.
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε.

    Με εκτίμηση,
    Σωτηρία
  4. sstef21

    sstef21 New Member

    Όζος θυρεοειδή και λεμφαδένες

    Καλησπέρα σας,
    σας εύχομαι χρόνια πολλά!
    Σας είχα απασχολήσει και παλαιότερα με τους όζους και τους ερεθισμένους λεμφαδένες που είχα και ακόμα έχω.Σας ξαναστέλνω μήνυμα διότι επανέλαβα κάποιες εξετάσεις και θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας.
    Την Τετάρτη 9/12 μετά από επισκεψή μου σε ΩΡΛ για να διαπιστώσω γιατί από τον Ιούλιο ως και σήμερα έχω ακόμα ερεθισμένους λεμφαδένες έκανα μια ρινοσκόπηση και λαρυγγοσκόπηση χωρίς να υπάρχουν κάποια ευρήματα.Ο ιατρός που με εξέτασε μου είπε να πάρω για δύο εβδομάδες αντιβίωση(dalacin 1x3 την ημέρα κ ultra levure 2x3 την ημέρα)και έπειτα από το πέρας 12 ημερών να κάνω υπέρηχο τραχήλου.Κάνοντας τον υπέρηχο διαπιστώθηκαν διογκωμένοι λεμφαδένες έως και 15mm όπως και στον πρώτο υπέρηχο που σας είχα αναφέρει, ο όζος στον αριστερό λοβό που ήδη υπήρχε και έχει παραμείνει ίδιος 14,5mm έπειτα και από λήψη Τ4 καθώς και δύο νέα οζίδια 0,26mm στον δεξιό λοβό.
    Τελικά υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι αρνητικό;;;;
    Σας παρακαλώ πολύ απαντήστε μου!!!!!!

    Με εκτίμηση,
    Σωτηρία
  5. gk1

    gk1 New Member

    kalhmera sas
    prosfata h mhtera mou ekane eksetaseis kai mathame oti exei ozous sto thuroeidh.
    tha mporouse kapoios parakalw na moy thn gnwmh toy gia toys kalyteroys giatrous gia na ginei mia epemvash san ayth??
    mas exoyn proteinei ton ...........................opoiadhpote plhroforia tha htan eurposdekth

    eyxaristw
    Last edited by a moderator: Feb 8, 2010
  6. Τάκης

    Τάκης Guest

    Θα ήταν ορθό να μην αναφέρετε δημόσια ονόματα. Αν θέλετε μπορείτε να στείλετε καποιο pm στον κατάλληλο γιατρό.

    Ευχαριστώ
  7. gk1

    gk1 New Member

    kai pws tha mathw gia ton giatro pou thelw??
  8. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Μα με το να στείλεις pm στον κύριο Σάμπαλη φυσικά και αν γνωρίζει κάτι θα στο πει.:sorrriso:
  9. Τάκης

    Τάκης Guest

    Ακριβώς!:_sii:

Share This Page