1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Όζος Χρειάζεται Εγχείρηση Και <0,01 THS

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by RaSSSing, Sep 28, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
  1. RaSSSing

    RaSSSing New Member

    Ο θυροειδής απεικονίζεται με
    φυσιολογικές διαστάσεις (δεξιός
    λοβός:17,8χ11,1χ39,0χιλ.αριστερός:27,9χ22,9χ52χιλ.
    Ευμεγεθης συμπαγής όζος με στοιχεία
    τμηματική κυστικης εκφυλισης
    καταλαμβανει σχεδόν πλήρως το μέσο και
    κάτω τμήμα του αριστερού λοβου
    διαστάσεων :37,5χ34,5χ23,4χιλ
    Έτερος πλήρως επάσβεστωμένος όζος
    10,7 χ7,5χιλ απεικονίζεται στο άνω
    τμήμα του λοβου
    Ήπια ετερογενεια της ηχωτομής
    παρουσιάζει το υπόλοιπο θυρεοειδικό
    παρεγγημα !
    T3 2,76 nmdl/l ...1,1-3,1
    T4 111,6nmdl/l... 65-180
    Καλσιτονενη 1,4pg/ml....<13,6
    Και ξεκινάμε τώρα:(
    Tsh: <0,01μlU/ml.....0,4-5
    Tg:250ng/ml.....<35,1
    Σπινθηρογραφήμα:
    Η έναρξης λήψεως των δεδομένων της
    εξετάσεως,άρχισε,15 λεπτά,μετά την
    ενδοφλέβιαν εγχυσιν του ραδιοφαρμάκου.
    Ο θυρεοειδής απεικονίζεται,αδρως,μόνο
    εις την φυσιολογική του θέση,με
    εξαίρεση το ψηλαφήτο μωρφομα εις κάτω
    2/3 αριστερού λοβού,κατά το
    οποίο,η πρόσληψης του ραδιοφαρμάκου
    είναι λίαν έντονος.
    Ελάχιστη απεικόνισης σαλλιογονων.
    Συμπέρασμα:
    Σπινθηρογραφική εικόνα <<θερμού>>
    οζου,μόλις αντιρροπουμενου.
    Συσχέτισης με τα δεδομένα του λοιπού
    κλινικού κλινικοεργαστηριακού
    ελέγχου(επίπεδα ορμόνών,ω/s)

    Το πόρισμα του προαναφερόμενου είναι
    εγχείρηση μας είπε ο γιατρός αλλά
    με τόσο χαμηλό THS δεν θα μας
    χειρουργούσε κανένας γιατρός!
    Μας έγραψε Prothuril 50mg 1 το πρωί και
    μισό το βράδι μέχρι των
    δεκέμβριο για να στρώσει η ορμόνη!

    Θα ήθελα και την δική σας γνώμη για όλα
    τα προαναφερόμενα καθώς και αν
    είναι δυνατών να μου λύσετε μερικές
    απορίες που δεν μπορούσε/ήθελε ο
    δικός μας γιατρός!
    Δεν χρειάζετε να κάνουμε παρακέντηση
    και εξετάσεις αντισώματων θυρεοειδη;
    Σε περίπτωση μετατόπισης καρκίνου θα
    ήταν ανιχνεύσιμο μέσο υπέρηχο ή
    σπινθηρογράφημα;
    Για ποιον λόγο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επέμβαση με χαμηλό THS;
    Ποια θα μπορούσε να είναι η αιτία των υψηλών τιμών της TG;
    Πρόκειται για την γυναίκα μου 36ετών 1,74μ 65 κιλά!
    Δεν με πειράζει και να απαντήσετε μέσο Π.Μ.
    Ευχαριστώ πολύ!
    Last edited by a moderator: Sep 28, 2010
  2. Καλησπέρα.
    Ο καλύτερος σύμβουλος για το προβλημα σας είναι η ψυχραιμία!
    Εφόσον ταυτοποιήθηκε θερμός όζος, που σημαίνει οτι η περιοχή αυτή του θυρεοειδούς αδένα έχει αυτονομηθεί και υπερλειτουργεί, είναι αναμενόμενο η τιμή της TSH να τείνει στο μηδέν.
    Όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή της TSH, τόσο πιο "γρήγορος" γίνεται ο μεταβολισμός του οργανισμού και τόσο πιο γρήγορα μεταβολίζονται τα φάρμακα που χορηγούνται κατα τη διάρκεια της γενικής αναισθησίας.Οπότε, το προβλημα έγκειται, κυρίως, στην επισφαλή, υπο αυτές τις συνθήκες, χορήγηση γενικής νάρκωσης.
    Η υψηλή τιμή της θυρεοσφαιρίνης συνιστά εύρημα του θερμού όζου, αλλά δε θα ήταν σωστό να την αποδώσουμε αποκλειστικά σ'αυτον, διότι μπορεί να οφείλεται και σε μια πιθανή εστία κακοήθειας στον έτερο όζο, ο οποίος υπερηχογραφικά έχει ύποπτα χαρακτηριστικά.
    Η γνώμη μου είναι οτι δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί παρακέντηση, ούτε έλεγχος αντισωμάτων.
    Η θεραπεία του τοξικού αδενώματος (θερμός όζος) είναι χειρουργική μετά από μία προετοιμασία 15-30 ημερών περίπου,με τη κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
    Θα ήθελα να σας θέσω κι εγώ με τη σειρά μου, δύο ερωτήσεις:
    Η σύζυγός σας ειχε κάποια συμπτώματα?
    Ο γιατρός σας είναι ενδοκρινολόγος?
    Υπάρχει άλλο μέλος της οικογένειας της συζύγου σας με θυρεοειδοπάθεια?

    Με εκτίμηση
    Last edited by a moderator: Sep 28, 2010
  3. RaSSSing

    RaSSSing New Member

    Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!
    Η γυναίκα μου,πριν 2 1/2 με 3 χρόνια πρέπει να είχε παρουσιάσει υπέρθυρεοειδησμο καθώς από 62 κιλά που ήτανε τότε είχε φτάσει τα 49 κιλά.Λέω "πρέπει" διότι δεν υπάρχει ιατρική επιβεβαίωση!
    (Άντε να πείσεις γυναίκα να πάει σε γιατρό επειδης είναι αδύνατη!!)
    Τα μόνα συμπτώματα που μπορώ να διαχωρίσω,για τότε,είναι:υπερένταση και νευρικότητα.
    Τα προαναφερόμενα άλλαξανε σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση με μια εγκυμοσύνη το φεβρουάριο το 2009!
    Είχε ηρεμήσει ψυχικά, κοιμότανε πολλές ώρες,και είχε φτάσει σταδιακά,από τα τότε 52 κιλά,64κιλά.
    Στον 2ο μήνα της εγκυμοσύνης πρώτοπαρατηρήσαμε αυτόν τον όζο που πιστεύαμε ότι<< κάτι θα έχει πρηστεί από τους πολλούς εμετούς.>>
    Στον 4ο μήνα απέβαλε.
    Από τότε έως σήμερα είναι στα ίδια κιλά!
    Συμπτώματα τελευταίον 3 μηνών:
    Μη αντοχή στη ζέστη,
    Συχνές εφίδρωσεις,
    Νευρικότητα,
    Πόνους στις αρθρώσεις

    Από την άλλη:
    Εξάντληση,
    Δυσκοιλιότητα
    Τελευταίο μήνα:
    Πρωινή βραχνάδα,
    Μερικές φορές δυσκολία στην κατάποση

    Απ'ότι γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας άλλος με θυρεοειδοπάθεια στην οικογένεια της.
    Και ναι, ο γιατρός μας "υποτίθεται" πως είναι ενδοκρινολόγος!


    Σας ευχαριστώ και εκτιμώ που αφιερώσατε λίγο από τον χρόνο σας!
    Last edited by a moderator: Sep 29, 2010
  4. Καλησπέρα.
    Η ερώτηση μου ως προς την ειδικότητα του γιατρού σας, τέθηκε απλά και μόνο διότι πρέπει να σας παρακολουθεί τακτικά ενδοκρινολόγος κι όχι ιατρός άλλης ειδικότητας.
    Η φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε, θα βελτιώσει τα συμπτώματα και την εργαστηριακή εικόνα (TSH), αλλά και θα προκαλέσει αύξηση του μεγέθους του θυρεοειδούς, γεγονός που δε θα πρέπει να σας ανησυχήσει, διότι είναι αναμενόμενο.Μόλις όμως διακοπεί η αγωγή,η νόσος θα υποτροπιάσει.
    Φαντάζομαι οτι θα έχετε ενημερωθεί πως, πιθανότατα, η αποβολή που συνέβει ηταν συνέπεια της αρρύθμιστης θυρεοειδικής λειτουργίας.
    Τέλος, καλό θα ήταν να αξιολογείτε την αλλαγή στη χροιά της φωνής, διότι συνιστά μια πολύ σημαντική πληροφορία τόσο για τον ενδοκρινολόγο, όσο και για τον χειρουργό σας.

    Με εκτίμηση
  5. RaSSSing

    RaSSSing New Member

    Ευχαριστώ και πάλι

    Ελπίζω να μην τίθετε θέμα παρεξηγήσεως λόγου του "υποτιθέμενου" ενδοκρινολόγου?!
    Δεν το είπα με υπονοούμενα :)!
    Αναφέρατε ότι:

    Δηλαδή η διάρκεια των 3 μηνών που συνιστά ο ενδοκρινολόγος μας θεωρείτε ότι είναι περιττή;
  6. Καλημέρα.
    Οι 15-30 ημέρες είναι το συντομότερο χρονικό διάστημα προετοιμασίας.
    Οι τρείς μήνες δεν είναι χάσιμο χρόνου, εφόσον η ασθενής ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή (βελτίωση ή εξαφάνιση συμπτωμάτων και εργαστηριακών ευρημάτων) και δε συντρέχει κάποιος άλλος λόγος επίσπευσης της επέμβασης.
    Θα σας πρότεινα πάντως να μην καθυστερήσετε την επέμβαση μετά το χρονικό διάστημα των τριών μηνών.

    Με εκτίμηση,
  7. RaSSSing

    RaSSSing New Member

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίλυση των προβλημάτων μου!!

Share This Page