1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Τί Μπορεί Να Είναι

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού (αιμορροϊδες-συρίγγια κλπ)' started by thessaloniki75, Feb 23, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. thessaloniki75

  thessaloniki75 New Member

  Καλησπέρα,
  είμαι άντρας 35 ετών καπνιστής. Το τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει αιμοραγία μετά την αφόδευση. Το αίμα είναι καθαρό κόκκινο.
  Γενικότερα δεν έχω ενοχλήσεις, στομάχι, κοιλιά κλπ, ούτε κάποιο τσούξιμο πρίν ή μετά την αφόδευση.
  Η ποσότητα του αίματος δεν είναι σταθερή. Μερικές φορές είναι μικρή, άλλες καθόλου και μερικές φορές αρκετή.
  Δεν έχω παρατηρήσει αν στα κόπρανα περιέχεται αίμα. Αν και νομίζω πως όχι επειδή μερικές φορές η αιμοραγία προκύπτει μετά, τουλάχιστον από ότι έχω αντιληφθεί. Τι μπορεί να είναι και σε τί γιατρό θα πρέπει να απευθυνθώ;
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Γαστρεντερολόγος! Καλό πάντως θα ήταν να παρατηρήσεις αν και τα κόπρανα έχουν αίμα για να έχεις μια καλύτερη εικόνα του τι σου συμβαίνει όταν θα πας στον γιατρό.:sorrriso:
 3. Η ανώδυνη αποβολή αίματος με την αφόδευση, που την βλέπουμε στο χαρτί που σκουπιζόμαστε ή στο νερό της λεκάνης ή που βάφει εξωτερικά κόπρανα φυσιολογικής σύστασης συνήθως σημαίνει αιμορροϊδες.
  Σήμερα όμως δεν αρκεί το συνήθως.
  Καλόν είναι να σε δεί κάποιος γαστρεντερολόγος και πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνεις και κάποιο ενδοσκοπικό έλεγχο (ορθοσκόπηση ή και κολονοσκόπηση).
  P.S
  Thanks Kathy, για την σύσταση για γαστρεντερολόγο. Η συχνότερη απάντηση που δίνεται σε μια τέτοια ερώτηση είναι "να σε δεί χειρουργός".
 4. thessaloniki75

  thessaloniki75 New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας για την άμεση βοήθεια.
 5. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Εύχομαι όλα να πάνε καλά.:non sono stato io:

Share This Page