1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Συριγγιο-αποστηματα

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by olivia, Feb 9, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
  1. olivia

    olivia New Member

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.Μπορει ενα τυφλο συριγγιο στο οποιο εχει γινει μονο παροχετευση ,εξαιτιας μεγαλου εξωτερικου αποστηματος και ενος πεταλωτου, το οποιο εδειξε προσφατη μαγνητικη πυελου(,με μικρη συλλογη),να προκαλουν συμπτωματα οπως αισθηση ατελους κενωσης πολλες επισκεψεις στη τουαλετα με πολυ μικρες ποσοτητες μολυβι,και πολυ συχνη χρηση υποκλησμου προκειμενου να ανακουφιστει? Μας ειπαν πως εχει εκτεταμενη φλεγμονη και αυτη η συμτωματολογια οφειλεται εκει .Εχει γινει και κολονοσκοπηση και εδειξε πιθανο μεγακολο,κανεις δεν εστιασε σε αυτο. ακομη περισια αποφρακτικης βλεννογονου και οταν αρχισαμε να το ψαχνουμε για προπτωση ορθου μας το απεριψαν και τελικα προεκυψαν τα συριγγια.(πριν το χειρουργειο δεν ειχε καποια συμπτωματολογια οπως πυον κτλ.)ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ.Καταλαβαινεται πως κα η ψυχολογια του δεν ειναι πολυ καλη και σκεφτεται να κατεβει Αθηνα.Σας ευχαριστω. ΥΠ πως αντιμετωπιζεται ενα τυφλο και ενα πεταλωτο συριγγιο? Υπαρχει χειρουργος η ιατρικο κεντρο που να ασχολουνται αποκλειστικα με προβληματα αυτου του ειδους?Διοτι μεχρι σημερα εχουμε ξοδεψει απο δω και απο εκει μια μικρη περιουσια, χωρις αποτελεσμα.
    Last edited by a moderator: Feb 13, 2011
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Καλησπέρα.
    Περισσότερες πληροφορίες όπως ηλικία, φύλο, βιοψίες κολονοσκόπησης κλπ., θα ηταν χρήσιμες.
  3. olivia

    olivia New Member

    Προκειτai για αντρα 45 ετων.Δεν εγινε βιοψια μετα τη κολονοσκοπηση διοτι δεν προταθηκε κατι τετοιο .Τα ευρηματα της κολονοσκοπησης ηταν πιθανο μεγακολο και πιθανη προπτωση ορθου αφου υπηρχε βλενογονος περισια που δημιουργει αποφραξη. Ομως ο ασθενης δεν ατιλαμβανεται την προπτωση, εχει ομως ολα τα παραπανω που σας ανεφερα.Η μαγνητικη εδειξε μονο τα συριγγια .Η μανομετρια εδειξε υψηλες πιεσεις στον εσω σφυγκτηρα.Eπίσης υπαρχει και μια ραγαδα.
    Last edited by a moderator: Feb 14, 2011
  4. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    ΚΑλησπερα σας.
    Καθε ενδοσκόπος που σεβεται τον εαυτο του και τους ασθενείς οφείλει να παρει βιοψίες ελέγχου απο το παχύ αλλά και απο το λεπτό (τελικό ειλεό) εφ'οσον κανει κολονοσκόπηση, και ειδικά σε ασθενείς με συρίγγια.
    Απο κει και περα, τα ευρήματα που αναφέρετέ είναι διπλά. Ο ασθενής έχει και συρίγγιο και ραγάδα. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί πιθανά διπλή επέμβαση (αλλά αυτό θελει αξιολόγηση κλινική, και όχι απλή συζήτηση μεσα απο το φόρουμ)!
  5. olivia

    olivia New Member

    ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΠΑΛΗ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ,ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦAIΜΑΞΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    Last edited by a moderator: Feb 16, 2011
  6. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Καλησπέρα.
    Η θεση μου εδώ (αλλά και αλλού:biggrin:), δεν είναι να κρίνω ανθρώπους και ειδικά συναδέλφους.

    Η μη ληψη δειγμάτων-βιοψιών σε γενομένη κολονοσκόπηση αποτελεί γενικά ένδειξη μαλλον "προχειρότητας", αλλά σε μεμονωμενα περιστατικά πρέπει να συναξιολογηθεί.

Share This Page