1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!
Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. SpiridoulaK

  SpiridoulaK New Member

  Καλησπέρα σας,
  ονομάζομαι Σπυριδούλα και ζω στη Κέρκυρα. Θα 'θελα να μοιραστώ την περίπτωσή μου μαζί σας μήπως και βρω κάποια λύση!!!!
  Πριν από 8 χρόνια γέννησα τον πρωτότοκο μου υιό φυσιολογικά, μετά όμως από δύο μήνες είχα ενοχλήσεις και πήγα ξανά στο γυναικολόγο μου και μου είπε ότι κάποιο εσωτερικό ράμμα δεν έχει απορροφηθεί και έτσι θα μου το καθάριζε όπως και έκανε.
  Στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου (μετά από 1 χρόνο) κατά τη διάρκεια της κύησης μου, μου εμφανίστηκε κάτι σαν εσωτερικό σπυράκι αριστερά του κόλπου. Με πολύ κόπο κατάφερα να το σπάσω και κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό εσωτερικό σπυράκι από ίσως μια γυρισμένη τρίχα αλλά κάτι χειρότερο. Όταν το είπα στο γιατρό μου τότε μου είπε ότι ο οργανισμός μου δεν μπορεί να απορροφήσει τα ράμματα της πρώτης γέννας και ότι μάλλον θέλει χειρουργείο και με κάτι παραπάνω( χρηματικό) θα μπορούσε να μου το φτιάξει!!
  Αρνήθηκα και επέλεξα να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο αυτή τη φορά. Καθώς το κουβέντιασα με το γυναικολόγο του δημόσιου νοσοκομείου μου συνέστησε να με δει κάποιος χειρούργος και ότι δεν ανήκει στα καθήκοντα ενός γυναικολόγου. Το άφησα και εγώ λοιπόν αφού δε με ενόχλησε για αρκετό καιρό
  Και έρχομαι στο σήμερα!!!! Αφού λοιπόν έκλεισα με το κύκλο παιδιά( είχα και τρίτη γέννα και αυτή τη φορά με καισαρική γιατί ο γιατρός φοβήθηκε μήπως και με τη πίεση του φυσιολογικού τοκετού κάνω μεγαλύτερη ζημιά στο υπάρχον πρόβλημά μου) και δύο χρόνια χωρίς ίχνος ενόχλησης επανήλθε!!!!
  Πήγα στο πρώτο χειρούργο, έκανα μια μαγνητική τομογραφία στο σημείο και μου συνέστησε να συνεχίσω να πιέζω την περιοχή για να καθαρίζει από το πύον και τις τυχόν ακαθαρσίες που μπορεί να έβγαζε αραιά και που και αν τυχόν με ενοχλούσε περισσότερο η μόνη λύση ήταν η κολοστομία για να θρέψει η φλεγμονή!!! Στο δεύτερο γιατρό που πήγα μου είπε ότι έχω συρίγγιο και η μόνη λύση είναι να μου το ανοίξει και να το καθαρίσει με κανονικό χειρουργείο και να το αφήσουμε ανοιχτό για να θρέψει μόνο του. Και στο τρίτο και τελευταίο (για την ώρα) γιατρό αφού του μίλησα για το πρόβλημά μου, μου είπε ότι σιγά και τί έχω και να μη κάνω τίποτα και ας με ενοχλεί μια δυο φορές το χρόνο!!!!
  Να σημειώσω ότι τώρα πια εκτός από την οπή που βγάζει το πύον, βγάζει πύον και από τον πρωκτό!!!
  Ειλικρινά τα έχω χαμένα!!!!! Ποιος από όλους μου λέει το σωστό και ποιος το λάθος????? Πού αλλού μπορώ να απευθυνθώ?????
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Τείνω να συμφωνήσω με τον δεύτερο γιατρό αν και ακόμη μία ιατρική εκτίμηση δε θα έβλαπτε....

Share This Page