1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Συρίγγιο- ενοχλήσεις μετά την επέμβαση

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού (αιμορροϊδες-συρίγγια κλπ)' started by Marilian, Sep 1, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Marilian

  Marilian New Member

  Καλησπέρα,
  με δυο λόγια, στις 5 Ιουνίου έκανα επέμβαση για περιεδρικό απόστημα και στις 25 Ιουλίου για περιεδρικό συρίγγιο. Ο λόγος που δημιουργήθηκε το συρίγγιο ήταν ένας αδένας Μόργκαν ( αν το λέω σωστά) που είχε φλεγμονή και αφαιρέθηκε και αυτός και η διαδρομή του.
  Ένα μήνα περίπου μετά λοιπόν και κάτι, έχω ακόμα κάποιες μικρές ενοχλήσεις σαν φαγούρα και γενικά δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, απλά το νιώθω κάπως περίεργο. Ο γιατρος μου, μου έκανε μια μίνι κολονοσκόπηση ίσα για να φτάσει στον αδένα αυτόν και μου είπε πως ήμουν πεντακάθαρη από μέσα. Η τρύπα μου εξωτερικά είναι πια λιγοτερο απο 1 περίπου εκατοστό βάθος. Κάποιες φορές όταν την καθαρίζω με μπατονέτα είναι πεντακάθαρη. Άλλες πάλι έχει ένα ελαφρύ κιτρινοπό σκούρο υγρό ( μαυροκίτρινο). Ο γιατρός λέει ότι πάμε καλά. Απλά θα ήθελα και τη γνώμη σας γιατι αγχώνομαι πάρα πολύ. Είναι φυσιολογική αυτή η φαγούρα και το πηχτό υγρό; ( ελάχιστο βέβαια αλλα υπάρχει ).
  Σας ευχαριστώ!!!
  Last edited by a moderator: Sep 2, 2013
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αφού παρακολουθείσαι στενά απ' τον θεράπων ιατρό σου ο οποίος είναι ήσυχος για την μετεγχειρητική σου πρόοδο τότε δε θα πρέπει να ανησυχείς. Κατά τη φάση αυτή είναι λογικό να τρέχει αραιά και που υγρό και φυσικά μην ξεχνάς πως και η φαγούρα είναι ένδειξη επούλωσης! Αν συνέβαινε κάτι όπως πχ φλεγμονή τότε τα συμπτώματα θα ήταν έντονος πόνος, πύον και αίμα.

Share This Page