1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Σταγόνες Αίμα Στην Αφόδευση

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού (αιμορροϊδες-συρίγγια κλπ)' started by ΠΡΟΚΤΟΡ, Nov 21, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. ΠΡΟΚΤΟΡ

  ΠΡΟΚΤΟΡ New Member

  Καλησπέρα σε όλους....είχα ξαναρωτήσει πριν ακριβώς δύο χρόνια(11/2008 ) στο φόρουμ για εμφάνιση ελάχιστου αίματος στο χαρτί μετά από αφόδευση και τότε μου είχατε πει εκτός του να πάω σε κάποιον ειδικό,ότι είναι πιθανό να πρόκειται για αιμοροιδοπάθεια...μετά την ερώτηση μου τότε δεν ξαναπαρουσίασα αίμα για διάστημα ενός περίπου έτους (9/2009),όπου με τα ίδια συμπτώματα ήρθε και ξαναπέρασε..Μετά ένα χρόνο, δηλαδή σήμερα,ενώ από το πρωί ήθελα να πάω τουαλέτα διαρκώς το ανέβαλα μέχρι το απόγευμα που τελικά πήγα,ενώ αφόδευσα είδα στην λεκάνη τρεις σταγόνες αίμα ανοιχτό ροζέ χωρίς να υπάρχει ανάμιξη με κόπρανα,καθώς και στο χαρτί όταν σκουπίστηκα,ένιωσα επίσης ενόχληση την ώρα που σκουπίστηκα δηλαδή ένα τσούξιμο στον πρωκτό,κατόπιν συνέχισα να αφοδεύω χωρίς να παρουσιαστεί καθόλου αίμα τόσο στην λεκάνη όσο και στο χαρτί....με το πέρας δύο ωρών μου παρουσιάστηκε η ανάγκη να ξαναπάω τουαλέτα,αφόδευσα ελάχιστα και την ώρα της αφόδευσης ένιωσα ένα πόνο στον πρωκτό εσωτερικά,σαν να τον έσκισε γυαλί, επίσης στην αρχή της δεύτερης φοράς παρατήρησα ελάχιστη βλέννα (σαν μύξα διαφανής..η δουλεία μου είναι καθιστική 100 %, γυμνάζομαι λίγο,η διατροφή μου είναι σε γενικές γραμμές καλή,ηλικία 39 ετών και υπάρχει σε συγγενή πρώτου βαθμού αιμοροίδες που εξέχουν από τον πρωκτό...
  Παρακαλώ επειδή είναι αλήθεια ότι αναστατώθηκα αρκετά, θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το πρόβλημα που με ανησυχεί...ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  Last edited by a moderator: Nov 21, 2010
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα. Μπορεί να είναι αιμορροϊδες αλλά μπορεί να είναι και ραγάδα. Το σίγουρο είναι ότι εάν συνεχιστεί το τσούξιμο και το αίμα τότε θα πρέπει να σε δει οπωσδήποτε χειρουργός.
 3. ΠΡΟΚΤΟΡ

  ΠΡΟΚΤΟΡ New Member

  Κατερίνα να είσαι καλά καλή μου!!!Σκέφτομαι επίσης μήπως ζω την εξέλιξη μιας αιμοροιδοπάθειας...βέβαια παραμένω "ταραγμένος" είναι η αλήθεια!!Να δούμε τι θα απαντήσει και ο γιατρός του φόρουμ μας(είδες το οικιοποιήθηκα)...))))

  Το διόρθωσα..!!)))
  Last edited by a moderator: Nov 22, 2010
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Γι'αυτό μια επίσκεψη στον χειρουργό θα σε ηρεμήσει! Παρεπιπτόντως το όνομά μου είναι Κατερίνα και όχι Καίτη!;)
 5. ΠΡΟΚΤΟΡ

  ΠΡΟΚΤΟΡ New Member

  Καλημέρα....στην σημερινή μου επίσκεψη στην τουαλέτα όλα κύλισαν φυσιολογικά εκτός από αρκετό τσούξιμο που ένιωσα στο τέλος...Μπορεί να ακούγετε χαζό εγώ όμως θα ρωτήσω...μήπως σε όλο αυτό το πρόβλημα έπαιξαν ρόλο οι ξηροί καρποί(φουντούκια)που τους τάραξα επί δύο μέρες πριν?
  Last edited by a moderator: Nov 22, 2010
 6. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα.
  Πολλές φορές μπορεί να υπάρξει καποιος τραυματισμός του πρωκτού απο σκληρό κόπρανο και να αιμορραγήσει. Ειναι σύνηθες φαινόμενο. Οι τροφές που δεν πέπτονται πχ καποιο καρποί, μικρά κοκκαλάκια πχ ψάρι, κλπ.. είναι αίτιο αυτής της κατάστασης, αλλά και σοβαρότερης (σπάνια)..πχ να γίνει καποιο απόστημα περιεδρικό.
  Αν δεν υπάρχει συνοδός αιμορροϊδοπάθεια, θα σταματήσει.;)
 7. ΠΡΟΚΤΟΡ

  ΠΡΟΚΤΟΡ New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας..να είστε καλά όλοι...Παρεμπιπτόντως μέχρι και σήμερα δεν παρατήρησα κάτι άλλο..και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Share This Page