1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση πρησμενος λεμφαδενας

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by stel deca, Nov 10, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. stel deca

    stel deca New Member

    Καλησπέρα.Θα σας πω όλο το ιστορικό και την ανησυχία μου.Πριν από ένα μήνα περίπου είχα μια επαφή χωρίς προφυλακτικό δυστυχώς.Πριν 2 βδομάδες περίπου πέρασα ένα πολύ ελαφρύ κρύωμα που δεν είχα ούτε πονοκέφαλο,πυρετό η πονολαιμο.είχα καταροη και βήχα.ενώ είχε περάσει το προηγούμενο Σάββατο ήμουν σε ένα φίλο και με τσίμπησε ενα κουνούπι πάνω από το σαγόνι δίπλα στο αυτί στην περιοχή του προσώπου.αμέσως πρηστηκε το σημείο ο λλόβος και παρατήρησα ότι πρηστηκε και ο άδενας πίσω από το αυτί αλλά χωρίς να πονάει.την πέμπτη πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι είναι λόγω του τσιμπηματος και μου έδωσε μια. Ααντιβίωση και μια αλοιφή.την επόμενη μέρα που ξεκίνησα την αντιβίωση παρατήρησα ότι έχει πρηστει ο άδενας μου του λαιμού από την άλλη πλευρά(δεξιά).πήρα τον γιατρό τηλέφωνο και μου ΠΕ πως δεν είναι τπτ ούτε παρενέργεια από την αντιβίωση.να σημειώσω ότι τις τελευταίες μερες έχω παρά πολύ άγχος λόγω τις κατάστασης και δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό με τον ερεθισμενο αδένα.θα πήγαινα να κάνω εξετάσεις για hiv αλλ δυστυχώς παίρνω την αντιβίωση και θα την παίρνω για ακόμα 7 μέρες και έχω τρομοκρατηθει
    Last edited by a moderator: Nov 10, 2013
  2. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Δώρο άδωρο....
    Έτσι και αλλιώς ο HIV δεν μπορεί να φανεί μέσα σε ένα μήνα αλλά μετά από ένα 6μηνο.
    Πρησμένος λεμφαδένας σημαίνει άμυνα του οργανισμού σε λοίμωξη. Θα πρέπει να τελειώσεις την αντιβίωση και στην περίπτωση που συνεχίζει το πρήξιμο θα πρέπει να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.
  3. stel deca

    stel deca New Member

    Την αντιβιωση την συνεχιζω.
    Ξερω οτι ειναι μετα απο 6 μηνες αλλα αν ξεκινησει η hiv λοιμωξη με τα συμπτωματα την κοινης γριπης ο ιος δεν ειναι ανιχνευσιμος?
  4. stel deca

    stel deca New Member

    Σε ευχαριστω για την απαντηση.
    Την αντιβιωση την συνεχιζω.
    Μετα την hiv λοιμωξη που εχει και τα συμπτωματα της κοινης γριπης ο ιος δεν ειναι ανιχνευσιμος
    απο την χρονικη στιγμη που θα εμφανιστουν?
    Last edited by a moderator: Nov 11, 2013
  5. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Καλησπέρα.
    Καταρχάς το τεστ που γίνεται για τον hiv δεν ανιχνεύει την παρουσία του ίδιου του ιού αλλά των αντισωμάτων που παράγει ο οργανισμός για να τον αντιμετωπίσει. Κατά κανόνα ο οργανισμός παράγει αντισώματα μέσα σε τρεις μήνες μετά από την μόλυνση. Σε αυτή την περίοδο μέχρι να παραχθούν τα αντισώματα ένα άτομο μπορεί να μολύνει άλλους αλλά σε ένα τεστ δε θα φανεί ότι το ίδιο είναι οροθετικό. Θα πρέπει να παραχθούν τα περισσότερα αντισώματα για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα.

Share This Page