1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΠΡΗΣΜΕΝΟΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΣ

Discussion in 'ΩΡΛ' started by salvin24, Mar 21, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 12 users.
  1. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Δε θα σταθώ στις ενοχλήσεις του λαιμού γιατί βλέπω ότι γνωρίζεις τον ρόλο των λεμφαδενων κι έτσι δε θα πρέπει να ανησυχείς αφού πρόκειται για την άμυνα του οργανισμού, όμως θα σταθώ στον μαστό. Αν αυτό το σημάδι δεν το είχες από τη γέννησή σου αλλά εμφανίστηκε τελευταία θα πρέπει να το κοιτάξεις υπερηχογραφικά και θα έλεγα ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να ελέγχεσαι πλέον κάθε χρόνο αφού υπάρχει κληρονομικότητα α' βαθμού.
  2. argiro

    argiro New Member

    Ευχαριστω πολυ:)
    Kathy likes this.
  3. GiorgosV79

    GiorgosV79 New Member

    Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα...
    Το όνομά μου είναι Γιώργος και είμαι 38 χρονών.
    Εδω και ένα μήνα αισθάνομαι ένα κόμπο στο λαιμό και την αισθηση κολλημένων εκκρίσεων.
    Έχω παει σε ΩΡΛ ο οποίος δε διαπιστωσε κατι.
    Επισημαίνω πως έχω κάνει υπερηχο θυρεοειδούς χωρίς να διαπιστωθεί κάτι τον Φεβρουάριο σε τυπικές εξετάσεις μεταβολισμού.
    Επίσης, πέρσι τον Ιούνιο έκανα γαστροσκόπηση και βρεθηκε ελικοβακτηρίδιο στον πυλωρό διαφραγματοκήλη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
    Απο τοτε παίρνω χάπια για το στομάχι.
    Στο ιατρικό μου ιστορικό κλείνω επισημαίνοντας την οριακή αναιμία που εχω τα τελευταια 2μιση χρονια (πάντα γύρω στο 40 και πάντα κάτω απο το όριο κάτι στο οποίο δε βοήθησε η λήψη φυλικού οξέος) και την αφαίρεση 6 πολύποδων απο το έντερο.
    Επιστρέφωντας λοιπον στο παρών πρόβλημα και αφου εχει γινει πέρσι βιοψία σε στομάχι και οισοφάγο και ολα ηταν φυσιολογικά, ο γαστρεντερολογος μου μου εχει δώσει χάπια ενος μήνα για την "ταχύτερη" λειτουργια του οισοφαγου και πως η αίσθηση που εχω σαν κομπος οφειλεται μαλλον στην παλινδρομηση.
    Ενω λοιπον καποιες μερες ηρεμει και δε το αισθανομαι εντονα τις 2 τελευταιες εχει επιστρεψει μαζι με φαγουρα στο αριστερο αυτι και στον ουρανίσκο (ξεχασα να αναφερω την αλλεργικη ρινιτιδα που εχω αλλεργικό ασθμα και πέτρες στη χολή...τι άλλο πια θα μου πειτε) και ενα τράβηγμα στον αριστερο λεμφαδένα κατω απο το σαγόνι... δεν ειναι διογκωμενος ομως οταν τον ψιλαφίζω πονάει αρκετά...
    Θέλω αν είναι εύκολο μια γνώμη αν θα πρέπει να ανησυχώ ή όχι για κάτι σοβαρότερο απο όσα εχω μεχρι τώρα...
    Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας ζάλισα...
    Last edited: Jun 15, 2017
  4. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Εφόσον όλα αυτά είναι ελέγξιμα που απ'ότι φαίνεται είναι δε θα πρέπει να ανησυχείς. Αυτά προέρχονται απ'την παλινδρόμηση και αργούν αρκετά να υποχωρήσουν... Εδώ χρειάζεται συστηματική θεραπεία...
  5. GiorgosV79

    GiorgosV79 New Member

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντηση... ενα χρονο τωρα απο εκει που δεν ειχα τπτ (ετσι τουλαχιστον νομιζα εγω) εχω βρεθει αντιμετωπος με 5 διαφορετικα μετωπα και πληθωρα φαρμακων στην καθημερινότητα μου... είναι λογικό νομιζω οτι καταρρέω νωρις νωρις...
  6. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Αν πετάξεις από πάνω σου το άγχος θα δεις ότι όλα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν !!!
  7. GiorgosV79

    GiorgosV79 New Member

    Καλησπέρα σας.
    Επανέρχομαι μετά από 3 μήνες καθώς υποβλήθηκα σε νέα γαστροσκόπηση. Εχθές πήρα τη βιοψία η οποία έδειξε οισοφάγο barrett με εντερική μετάπλαση χωρίς δυσπλασια και αλκαλική γαστρίτιδα.
    Ο οισοφάγος barrett με έχει ανησυχήσει πάρα πολύ και ειλικρινά είμαι σε κατάσταση σοκ.
    Ο γαστρεντερολόγος μου είπε πως θα συνεχίσουμε την παντοπραζολη και μικρά γεύματα με απώλεια βάρους και σε ένα χρόνο πάλι γαστροσκόπηση.
    Δεν είναι όμως πολύ ένας χρόνος για οποιαδήποτε δυσπλασια? Θα πρέπει να ανησυχήσω όσο σκέφτομαι για εμφανιση χειρότερων και να στραφω σε χειρουργικές επεμβάσεις ή να ακολουθήσω τον γαστρεντερολόγο μου?
    Σας παρακαλώ πείτε μου τι ισχύει και τι όχι καθώς ειμαι μονο 38 και φοβάμαι πολύ τα χειρότερα.
    Σας ευχαριστώ πολύ.
    Last edited: Sep 2, 2017
  8. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Όχι δεν είναι μεγάλο το διάστημα εξάλλου το Barrett δε σημαίνει ότι θα κάνεις και καρκίνο.... Ελπίζω να μην καπνίζεις αλλιώς θα πρέπει να το κόψεις άμεσα. Μια χαρά τα λέει ο Γαστρεντερολόγος σου.
    GiorgosV79 likes this.
  9. GiorgosV79

    GiorgosV79 New Member

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απαντηση. Έκανα 2 χρόνια ηλεκτρονικό τσιγάρο όμως το σταμάτησα γιατί οι ενοχλήσεις στο λαιμό μου (κόμπος, εκκρίσεις κτλ) γίνονταν πιο έντονα και ξανά άρχισα το κάπνισμα με 3-5 τσιγάρα τη μέρα εδώ και 2 μήνες. Άμεσα όμως θα το κόψω τελείως καθώς έχω έντονο πόνο στην πλάτη και στο στέρνο εδώ και ένα μήνα. Ίσως βέβαια να οφείλεται στον οισοφάγο αλλά το τσιγάρο θα κοπεί άμεσα.
    Kathy likes this.
  10. giorgos017845

    giorgos017845 New Member

    πρεπει να κανεις nissen μαλλον φιλε γτ εχεις ηδη barrett..ρωτα και τον γιατρο για περαιτερω πληροφοριες..
  11. GiorgosV79

    GiorgosV79 New Member

    Έχω ψάξει ήδη για τη θολοπλαστικη κατά nissen όμως και τα χρήματα είναι πολλά και οι παρενέργειες όπως η δυσφαγια και άλλα που με φοβίζουν... Και δε ξέρω κατά πόσο απαλλάσσεσαι από τον barrett.

Share This Page