1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Πόνος Στο Στομάχι Που Ανακλάται Στην Πλάτη

Discussion in 'Παθήσεις Στομάχου και 12δακτύλου.' started by noucca, Jun 15, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. noucca

    noucca New Member

    Εδώ και 10 μέρες ο άντρας μου παραπονιέται ότι "μάλλον έχει κρυώσει" χωρίς όμως να μπορεί να διευκρινίσει τι είναι αυτό που τον ενοχλεί στο στομάχι (καούρες ή ναυτία ή κάτι άλλο). Πριν από 3 μέρες άρχισε να πονάει πολύ στο στομάχι, με τον πόνο να ανακλάται στην πλάτη. Του ζήτησα να παρατηρήσει αν τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα μετά το φαγητό ή όταν ξαπλώνει, αλλά δεν βρήκε κάποιον συσχετισμό.
    Χθες πήγαμε στο νοσοκομείο όπου τον εξέτασε παθολόγος που τον παρέπεμψε σε καρδιολόγο. Μετά από 2 καρδιογραφήματα, εξετάσεις αίματος και ακτινογραφία θώρακα, ο παθολόγος είπε "δεν έχεις τίποτα" ενώ ο καρδιολόγος χρέωσε τον πόνο στην αυξημένη CPK και του έγραψε να παίρνει 3 φορές τη μέρα για 3 μέρες Norgesic κι αν πονάει μετά τη θεραπεία να ξαναπάει.
    Μόλις πήρε το πρώτο χάπι χθες το βράδυ, ο πόνος πέρασε εντελώς. Το ίδιο συνεχίστηκε και όλη τη μέρα σήμερα μέχρι το μεσημεριανό. 20 λεπτά αφού έφαγε (το φαγητό περιείχε ξύδι και μετά έφαγε παγωτό σοκολάτα), ο πόνος επανήλθε ίδιος. Μετά από άλλα 20 λεπτά υποχώρησε εντελώς.


    Να ακολουθήσουμε την οδηγία του γιατρού και να περιμένουμε άλλες 2 μέρες ή να πάμε τώρα στο νοσοκομείο; Από το πρωί μας λένε διάφοροι ιστορίες για πρόβλημα που είχαν στη χολή ή έλκος και ο καρδιολόγος ήταν καθησυχαστικός και ο καθένας επίδοξος γιατρός μάς συμβουλεύει να κάνουμε ένα υπέρηχο χολής, ένα καρδιογράφημα κοπώσεως, οισοφαγογαστρική ενδοσκόπηση, να πάρει maalox plus, ηρεμιστικά, ό,τι βάζει ο νους σας! Δεν ξέρω τι να κάνω. Να εμπιστευτώ τους 3 γιατρούς που τον εξέτασαν ή να επαναλάβουμε τις εξετάσεις;


    Στις αιματολογικές ήταν αυξημένα:
    WBC Λευκά αιμοσφαίρια 11,5x1000 με τιμές αναφοράς 3,8-10,5
    LYM Λεμφοκύτταρα 4,2x1000 με φ.τ. 1500-3500
    BASO Βασεόφιλα 0,12x1000 με φ.τ. 0-100
    RDW Εύρος καταν. Ερυθρών 15,3% με φ.τ. 11,6-14,8
    LDH 212 με φ.τ. 100-190
    CPK 188 με φ.τ. 38-174
    CK-MB 26,5 με φ.τ. <24

    Από όλα αυτά, τον καρδιολόγο ανησύχησαν τα LYM & CPK ενώ μας είπε ότι το LDH βγαίνει ψευδώς αυξημένο λόγο φυγοκέντρισης του δείγματος.
    Last edited by a moderator: Jun 15, 2011
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Καλησπέρα. Καθυστερησα λόγω απουσίας.
    Αν δεν εχετε λυσει το πρόβλημα, καλό θα ηταν να σας δει γαστρεντερολόγος.
    Οι εξετάσεις που πρεπει να κανει ειναι οπωσδήποτε υπερηχογράφημα ανω κοιλίας και οισοφαγογαστροσκοπηση.
  3. noucca

    noucca New Member

    Δυστυχώς στο νοσοκομείο του Ηρακλείου δεν υπάρχει γαστρεντερολόγος. Σε εξετάζει παθολόγος και αν κρίνει ότι χρειάζεται, του τηλεφωνεί.
    Όσοι γνωστοί μας είχαν ποτέ πρόβλημα με το στομάχι τους, μας είπαν το ίδιο πράγμα: ο παθολόγος εξαντλεί κάθε άλλο ενδεχόμενο πριν ενοχλήσει τον συγκεκριμένο γιατρό (μάλλον θυμώνει εύκολα και δεν τολμούν να τον φέρουν στο νοσοκομείο για απλά πονάκια :mad:).

    Επειδή λοιπόν εργαζόμαστε πολλές ώρες και ο σύζυγος είναι ανασφάλιστος και δεν μας περισσεύουν χρήματα για περιττές εξετάσεις, καταφύγαμε στο κοντινότερο φαρμακείο για maalox ώστε να επαληθεύσουμε το αυτονόητο, δηλαδή να δούμε αν υποχωρεί ο πόνος μετά τη λήψη του. Μας αντιπρότεινε το Laprazol (2 καψάκια την ημέρα για 7 μέρες) και όντως από το πρώτο 24ωρο υποχώρησε εντελώς τόσο ο πόνος όσο και το αίσθημα φουσκώματος και ο σύζυγος επέστρεψε στις διατροφικές του συνήθειες χωρίς ενοχλήσεις.

    Αύριο τελειώνει η "θεραπεία". Προτείνετε να συνεχίσουμε το φάρμακο ή να το σταματήσουμε εντελώς και να δούμε αν θα επανέλθουν τα συμπτώματα;
  4. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Νομιζω πως επειδή ειδατε ανταπόκριση στην "συμπτωματική" αγωγη που σας εδόθη, θα μπορούσατε να περιμενετε.
    Ομως δεν ειναι σωστο να γινεται "τυφλή" θεραπεία χωρίς έλεγχο.

Share This Page