1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Πόνος Στο Αριστερό Μέρος Της Κοιλιάς

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by lenaki59, Mar 14, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. lenaki59

  lenaki59 New Member

  Γεια σας
  Η μητέρα μου (73 ετών) πριν από 2 μήνες υποβλήθηκε ενδοσκοπικά σε εκτομή ευμεγέθους πολύποδα (5 εκατ.) ορθού. Η ιστολογική εξέταση δεν έδειξε κακοήθεια και επίσης η μαγνητική ανω και κάτω κοιλίας που ακολούθησε δεν έδειξε κάτι άλλο από το ήδη γνωστό πρόβλημα χολολιθίασης.
  Ωστόσο εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο κάτω αριστερο μέρος της κοιλιάς.
  Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει περίπτωση οι πόνοι να οφείλονται στην πρόσφατη πολυπεκτομή ή στη χολολιθίαση και αν είναι ένδειξη για περαιτέρω διερεύνηση και με ποιο τρόπο.
  Σχετικά με τη χολολιθίαση (1 πετρα 2 εκ) ο γιατρός της είχε συστήσει συντηρητική αντιμετώπιση μέσω της διατροφής και χειρουργική αντιμετώπιση στη περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων
  Δεν ξέρω που οφείλονται τώρα αυτά τα "πονάκια" και τι πρέπει άλλο να κάνω.
  Θα εκτιμούσα κάποια απάντηση
  Σας ευχαριστω εκ των προτέρων για το χρόνο σας
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Κατ'αρχάς πρέπει να σας πω πως ο πόνος αριστερά και κατω δεν έχει σχέση με την χολολιθίαση.
  Αν ο πόνος παρουσιάστηκε μετά την πολυπεκτομή, θα πρέπει να το δείτε με τον ενδοσκόπο γαστρεντερολόγο ή να την δει χειρουργός.
  Αν προϋπήρχε θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω!

  Οσον αφορά το θέμα της επέμβασης χολοκυστεκτομής, η άποψη να γίνει επέμβαση μόνο επι συμπτωμάτων κρατάω αρκετές επιφυλάξεις, διότι μπορεί τα πρώτα συμπτώματα να είναι και σοβαρή κρίση χολοκυστίτιδας σε μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας!
 3. Irini

  Irini Member

  Καλή σας μέρα! Από χθες εχω μια ήπια ενόχληση στην κοιλιά -άνω αριστερά που ενιοτε μεταφεραι και προς τον οφαλό. Ο πονος ειναι σαν περιοδου (ειμαι στην 20μερα του κύκλου). Παράλληλα καποιες φορες νιωθω το έντερο μου να κάνει θορύβους και να κινειται πιο έντονα απ΄οτι συνηθως. Ωστόσο δεν φαινεται κάτι εξωτερικά σαν εξόγκωμα. Σημερα διαπίστωσα οτι εχω κατι κοκκινιλες σαν "φλουμπες" (οβαλ κηλίδες στο μεγεθος αμυγδαλου η μεγαλύτερη), 3 στη σειρα, χωρις υγρο, ελαφρά πιο κοκκινο δερμα. Ουσιαστικα διακρινεται το περιγραμμα τους, δεν ειναι αναγλυφες. Δεν με φαγουρίζουν. Συνηθως ειμαι δυσκοιλια ωστοσο χθες και σημερα πηγα πολύ ανετα στην τουαλέτα. Χρειάζεται να κάνω κατι αμεσα; Τι μπορεί να είναι;Σας ευχαριστώ πολύ.
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Προφανώς πρόκειται για ευερέθιστο έντερο -σύνηθες φαινόμενο- για πολύ κόσμο όμως δεν καταλαβαίνω τα σημάδια πάνω στο δέρμα πώς προέκυψαν. Αν είναι φανερά αυτά θα πρέπει να εκτιμηθούν από δερματολόγο.

Share This Page