1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Πόνος Όρχι-δερματικό-κιρσοκήλη

Discussion in 'Ουρολογικά Θέματα.' started by Απόστολος, Aug 18, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
  1. Απόστολος

    Απόστολος New Member

    Καλησπέρα.Πριν 2 βδομάδες άρχισα να έχω έναν πόνο στο δεξί όρχι.Μια βδομάδα μετά εξετάστηκα (από χειρούργο και ουρολόγο)επειδή φοβήθηκα για καμμιά κήλη.Τίποτα,όλα ΟΚ.
    Κάνω υπέρηχο όρχεων και μου βρήκαν μια κύστη στον δεξί και κιρσοκήλη στον αριστερό.Εξετάσεις αίματος κορυφαίες.Μου έδωσαν τα εξής φάρμακα για 2 βδομάδες:
    1)Melicat 100mg(πρωί-βράδυ)
    2)Ciproxin 1000mg(1 κάθε μεσημέρι)
    Αφού τελειώσω με τα φάρμακα μου είπαν να κάνω σπερματογράφημα για να δούμε αν η κιρσοκήλη επηρρεάζει το σπέρμα
    Με το που πήρα το πρώτο Ciproxin άρχισα να νιώθω ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και στα πλευρά,σα να με ακουμπούσε κάποιος.
    Την επόμενη άρχισε επίσης να εμφανίζεται ένα δερματικό στο όσχεο,στην περιοχή που ορίζει ο αριστερός όρχις(μποροστινό μέρος)και το πέος.Κίτρινο,ιδρώτας περίεργος στην υφή και γδάρθηκε.Ξαναπήγα αυθημερόν και τους το'πα.Με καθησύχασαν.Επειδή το δερματικό δεν έφυγε,έβαλα Fusidin για 3 μέρες.Βελτιώθηκε,αλλά σήμερα πρωί δερματολόγος μου έδωσε να φτιάζω διάλυμα permaganate de potasse(πλύση περιοχής πρωί-βράδυ) και κρέμα staficort.

    Επειδή όλα αυτά μαζεμένα με φόβισαν,ήθελα και 2η γνώμη.
    Έκανα ξανά υπέρηχο και εξέταση σε ιδιώτη γιατρό το οποίο δεν έδειξε κύστη στον δεξί όρχι(τουλάχιστον έτσι μου είπε).Επιβεβαίωσε όμως ο γιατρός την κιρσοκήλη και μου είπε ότι δε χρειάζεται να συνεχίσω να παίρνω το melicat/Ciproxin.Απλά μου είπε αντί για σπερματογράφημα καλύτερα να κάνω doppler για να δούμε αν η κιρσοκήλη επηρρεάζει το σπέρμα.

    Οι απορίες μου:
    α)Υπάρχει περίπτωση οι πόνοι στην κοιλιακή χώρα (όχι έντονοι) καθώς και το δερματικό να οφείλονται στο ciproxin/melicat;
    β)Αυτό με το doppler(το ότι δηλαδή υπερτερεί σε σχέση με το σπερματογράφημα)ισχύει;
    γ)Να συνεχίσω τα ciproxin/melicat;
    Στοιχεία που ίσως βοηθήσουν:
    Ηλικία 31
    Αλλεργικός σε amoxil(πεννικιλίνες),ceclor(κεφαλοσπορίνες).

    Ευχαριστώ
  2. fotis-

    fotis- Member

    Θα σου απαντησω πρόχειρα και ως μη ειδικος εως οτου πει τη γνωμη του καποιος γιατρός. Είχα πάρει κι εγω κινολόνη πριν απο κάποιους μήνες για καποιο παρομοιο πρόβλημα. Οντως έχει κάποιες παρενεργιες. Εμενα μου εκανε εντερικες διαταραχες και σε καποιους κανει.. ραβδομυόλυση?? είναι μια νόσος των μυων και σ αυτη την περιπτωση πρεπει αμεσα να διακοπει! Δεν ξερω αν εσυ ενιωθες να πονανε οι μυες σου ή βαθυτερα στην κοιλιά. Επίσης μπορεί να κανει και δερματικα. διαφέρει απο ατομο σε ατομο ξερεις.. ο καθενας εχει διαφορετικες ευαισθησιες. Και γιατι να μην κανεις το σπερμοδιαγραμμα που κανει 20 ευρω και να κανεις το dopler που κανει ποιός ξερει πόσες εκατονταδες αφου μας δείχνουν το ίδιο πράγμα; Κανεις σπερμοδιαγραμμα αρχικα κι αν ειναι ενταξει το σπερμα το αφηνεις εκει.
    Οσο για την αντιβίωση... αν δεν ειναι εντονες οι παρενεργιες καλο ειναι να ληφθει για ευλογο χρονικο διαστημα. Αυτό εσυ το ξερεις... για ποσες μερες σου τη χορηγησε πόσες την πήρες κτλ.
  3. Νικόλαος

    Νικόλαος Moderator Staff Member Moderator

    Α) Οχι. Εάν ήταν φαρμακευτική αλλεργία θα την είχε άμεσα διαγνώσει ο δερματολόγος και θα έδινε την κατάληλη, αγωγή πράγμα που δεν συμβαίνει, βάση των φαρμάκων που λαμβάνετε.
    Β) Με το triplex οσχέου τεκμηριώνεται η διάγνωση της κιρσοκήλης,με το σπερμοδιάγραμμα εαν επιρεάζεται το σπέρμα και γενικότερα η γονιμότητα.
    Εάν το σπερμοδιάγραμμα είναι φυσιολογικό το triplex μπορεί να αναβληθεί.
    Γ) Εφ ΄οσον δεν υπάρχει τεκμηριωμένη φλεγμονή ( προστατίτιδα, επιδιδυμίτιδα ) τα ανωτέρω δεν χρειάζονται.
  4. Απόστολος

    Απόστολος New Member

    Σήμερα επίτηδες ΔΕΝ πήρα το ciproxin.Ο πόνος στην κοιλιακή χώρα τέλος.
    Τώρα πώς εξηγείται το πρώτο υπερηχογράφημα να δείχνει κύστη ενώ το 2ο όχι δεν έχω ιδέα...Εκτός και αν πέρασε μέσα σε 1 βδομάδα
  5. fotis-

    fotis- Member

    Εφ όσον εχεις παρει αντιβίωση φιλε πιθανον και να υποχωρησε-θεραπευθηκε. Εξαρτάται απο το πόσες μέρες την πήρες. Σ εμενα πάντως θεραπεια με ciprofloxacin μου έκανε εντερικες διαταραχες (φουσκωματα) και οπως ειναι λογικο και λίγο πόνο. Σαν παθών θα πω οτι..... δεν αποκλείεται να είναι κι απο την αντιβιωση.. Η ιδιαιτερότητα με τα αντιβιωτικά είναι πως αν δεν πάρεις την αγωγη τις προτεινόμενες μερες απο το γιατρό σου το οποιοδήποτε τυχον μικρόβιο κάνει ανοχή και την επόμενη φορα που θα κανεις την ίδια αγωγη για το συγκεκριμενο μικρόβιο δε θα σε "πιάσει".

Share This Page