1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πιθανότητα επανεμφάνισης πύου μετά από διάνοιξη;

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by Πολίτης Σάκης, Jul 20, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Μετά από ένα χρόνο μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία και λόγω καθιστικής ζωής ελέω μελέτης, ξεκίνησα να έχω ενοχλήσεις στον κόκκυγα. Έπειτα από 1 εβδομάδα ο πόνος έγινε αφόρητος και παρά τα παυσίπονα και τα αντιφλεγμονώδη που μου συνέστησε ο γιατρός δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Πέντε μέρες αργότερα, ειλικρινά έκλαιγα από τον πόνο και εμφάνισα ερυθρή κύστη ψηλά ανάμεσα στους γλουτούς και ψηλάφιζα κάτι σκληρό στη μία πλευρά. Τελικά πήγα στο νοσοκομείο όπου μου έκαναν διάνοιξη (σημειωτέον χωρίς αναισθησία, γεγονός που θέλω ειλικρινά να ξεχάσω). Πλέον έχω ένα μικρό πόνο από την τομή και έχω ανακουφιστεί σημαντικά. Στο νοσοκομείο μου είπαν πως πρέπει να κάνω εγχείριση αλλιώς θα ξαναμαζέψει υγρό χωρίς να μου μπορούν να προσδιορίσουν το πότε. Γενικά δεν με έπεισαν σε τεχνογνωσία.
  Η ερώτησή μου είναι:

  Μιας και σήμερα που σας γράφω (Κυριακή 20/7) απομένουν 9 μέρες για την προγραμματισμένη πτήση επιστροφής μου στην Ελλάδα, να ρισκάρω να το αφήσω ως έχει, αλλάζοντας μόνο τους επιδέσμους, κρατώντας την περιοχή καθαρή και να κάνω την επέμβαση στην Ελλάδα ή είναι πολύ πιθανόν να ξαναμαζέψει υγρό μέσα σε αυτό το διάστημα 9 ημερών; Το ταξίδι περιλαμβάνει τραίνο και αεροπλάνο και είναι λίγο κουραστικό. Έχω εξοπλιστεί και με ένα ειδικό μαξιλάρι καθίσματος για την περιπτωσή μου. Ευελπιστώ πως δε θα ξαναμαζέψει και θα μπορέσω να ταξιδέψω κανονικά. Γενικά με αγχώνει να μπω σε κυκεώνα επεμβάσεων στη Γαλλία εν όψει ταξιδιού. Αναμένω τη δική σας γνώμη.

  Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
  Πολίτης Αθανάσιος
 2. Να διευκρινίσω πως η διάνοιξη έγινε ξημερώματα Σαββάτου 19/7.
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα . Εφ'οσον το τραύμα της διάνοιξης ειναι ανοικτό και παραμένει ανοικτό, αλλάζοντας τις γάζες συχνά, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμαζέψει πύον, διότι παροχετεύεται!
 4. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δύο μέρες μετά την πρώτη διάνοιξη η κύστη ξαναγέμισε. Πήγα δεύτερη φορά όπου έγινε σωστά η διάνοιξη και με τοπική αναισθησία ευτυχώς. Μάλλον η πρώτη νοσοκόμα ήταν αχαρακτήριστη...
  Το τραύμα πλέον είναι ανοιχτό και κάνω αλλαγές καθημερινά. Στο νοσοκομείο δεν γίνεται να μου κάνουν εγχείριση αφαίρεσης καθώς το τραύμα είναι ανοιχτό και θα εμποδίσει την εγχείριση. Επίσης χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας μετεγχειρητικής ανάρρωσης σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Φυσικά όταν μιλούσα για επέμβαση με laser ή ραδιοσυχνότητες με κοιτούσαν απορημένοι, εν έτει 2014 στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Με ανακουφίζει το γεγονός ότι τουλάχιστον δεν θα ξαναγεμίσει μέχρι την επιστροφή μου στην Ελλάδα σε μία εβδομάδα από σήμερα.

  Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ιατρό ή κλινική με εμπειρία επί του θέματος στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικώ; Επειδή άκουσα ότι το αποτέλεσμα επαφίεται άμεσα με την εκάστοτε εμπειρία του χειρουργού, θα ήθελα να γίνει σωστά η αφαίρεση. Δυστυχώς, επί του παρόντος είμαι ανασφάλιστος (λόγω της μονοετούς απουσίας μου στο εξωτερικό) αλλά διατίθεμαι να το κάνω μία φορά και αποτελεσματικά όσο και αν στοιχίσει.

  Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι γιατρέ για το ενδιαφέρον σας.

  Πολίτης Αθανάσιος
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα σας.
  Ειλικρινα δεν μπορω να σας βοηθησω για το θεμα της Θεσσαλονικης. Ευχομαι το καλύτερο.
 6. Σας ευχαριστώ γιατρέ.

Share This Page