1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΗΣΗΣ ΚΎΣΤΗΣ ΚΟΚΚΙΓΟΣ

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by Αθανασία, Nov 5, 2007.

 1. Αθανασία

  Αθανασία New Member

  Καλημερα σας και καλο μήνα.

  Θα ήθελα να μάθω, εκ μερους φιλικου μου προσώπου, ποιά μεθοδος ενδείκνυται για την θεραπεία μιάς κύστης κόκκιγος με 3 συρίγγια, που παρουσιάστηκε στον έφηβο γιό του, και τα ποσοστά υποτροπής ποιά είναι. επίσης θα θέλαμε να μαθουμε τα πλεονεκτήματα της κάθε μεθόδου κατα την άποψη σας.

  ευχαριστούμε εκ των προτέρων
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΗΣΗΣ ΚΎΣΤΗΣ ΚΟΚΚΙΓΟΣ

  Η πλήρης εκτομή της κύστεως μετά της διεγχειρήτικής αναγνώρισης των συριγγωδών πόρων με καθετηριασμό μύλωση και έγχυση βάμματος, είναι η μέθοδος εκλογής.
  Η διαδικασία μπορεί να γίνει με χρήση Laser CO2, για να έχει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά μετεγχειρητικό πόνο, επούλωση κλπ.
  και.. να προτιμηθεί η "ανοικτή" μέθοδος επουλωσης διότι έχει την καλύτερη πρόγνωση όσον αφορά την πλήρη επούλωση χωρίς επιπλοκές.

  Αν ακολουθηθει η ως άνω διαδικασία, έχετε σχεδόν πλήρη αποκατάσταση χωρίς υποτροπές!!

  Ομως η μετεγχειρητική παρακολούθηση απο τον χειρουργό σε όλη την διαδικασία των αλλαγών ΚΑΙ η απώτερη ριζική αποτρίχωση της περιοχής εκτομής εξασφαλίζει την μη υποτροπή!!!
 3. Αθανασία

  Αθανασία New Member

  Απ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΗΣΗΣ ΚΎΣΤΗΣ ΚΟΚΚΙΓΟΣ

  Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκριση!!! το φορουμ σας είναι εκπληκτικό!!!
  Αθανασία
 4. Αθανασία

  Αθανασία New Member

  Απ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΗΣΗΣ ΚΎΣΤΗΣ ΚΟΚΚΙΓΟΣ

  Γειά σας και πάλι,
  Επιτρέψτε μου να ζητήσω την συμβουλή σασ και για κάτι πίο συγκεκριμένο: ο τελευταίος χειρούργος που επισκεφτήκαμε μας μίλησε για την μέθοδο της μαρσιποποίησης- αν το εκφράζω σωστα. πρόκειται ,όπως μας είπαν, για τη μέθοδο με το μικρότερο ποσοστό υποτροπής, με λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και όχιπολλές αλλαγές πληγής, με αφαίρεση ραμμάτων την 7η μέρα. σας παρακαλούμε να μας πείτε την άποψη σας για την συγκεκριμένη μέθοδο, καθώς πραγματικά έχουμε μπερδευτεί!!

  Ευχαριστώ πολύ
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΗΣΗΣ ΚΎΣΤΗΣ ΚΟΚΚΙΓΟΣ

  Οιαδήποτε μεθοδος που εφαρμόζει ράμματα στην περιοχή μπορεί να δημιουργήσει αφορμή δημιουργίας υποτροπής (νέων συριγγωδών πόρων), λόγω ξένου σώματος (ράμματα απορροφήσιμα)κλπ.
  Επίσης ο πόνος μετεγχειρητικά είναι μεγαλύτερος από την "ανοικτή" μέθοδο, το μόνο που αποτελει πλεονέκτημα είναι ο μειωμένος χρόνος αλλαγών!

Share This Page