1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

μαστογραφια στα καλα καθουμενα

Discussion in 'Παθήσεις Μαστού (Καλοήθεις και Κακοήθεις)' started by michel, Apr 10, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. michel

    michel New Member

    :ngazzat:Χαιρετε,και καλως σας βρηκα.Πραγματικα ενα πολυ ενδιαφερον φορουμ ειδικα για μας τις γυναικες που εχουμε και πολλες αποριες ,ειδικα για την υγεια μας.
    Λοιπον,ειμαι 38 ετων και προσπαθω να γινω μητερα.πριν ενα χρονο ειχα μια παλινδρομη στην 9η εβδομαδα και απο τοτε εχω αλλους 4 μηνες που κανουμε προσπαθειες να γινουμε γονεις.Κατα τα αλλα ειμαι καλα στην υγεια μου,αλλα χθες το βραδυ κατα την επισκεψη μου στο ιατρο να δει τα ωαρια και την κατασταση τους(12η μερα του κυκλου) ξανακοιταξαμε και μια κυστη που ειχαμε δει πριν 4 μηνες ακριβος ,στο δεξι μαστο.
    Στον υπερηχο που εκανα φανηκε να ειχε μεγαλωσει (στις 10 δεκ.2007 ηταν 2.6 και χθες ηταν 3.5 περιπου)
    Ο ιατρος με εστειλε επιγοντος για μαστογραφια η οποια εδειξε τα εξης=
    1) Μαστοι σκιεροι με πολλαπλες οζωδεις σκιασεις και αυξηση του ινωδους συνδετικου ιστου ευρηματα συμβατα με ινοκυστικες αλλοιωσεις.
    Στην κεντρικη μοιρα του δεξιου μαστου αναγνωριζεται οζωδη αλλοιωση με σαφη ορια ομαλο περιγραμμα χωρις αποτιτανωσεις.

    2)Δεν παρατηρουνται επιπροσθετες παθολογικες σκιασεις,συρρεουσες παθολογικες αποτιτανωσεις ,παχυνση του δερματος η αλλα ευρηματα ενδεικτικα νεοεξεργασιας.

    Αν υπαρχει ψηλαφητικα υπονοια κακοηθειας και αρνητικη μαστογραφια πρεπει να ακολουθεισει περαιτερω διερευνηση συμφωνα με τις οδηγιες του κλινικου ιατρου.

    Αυτα ηταν τα αποτελεσματα,ο ακτινολογος τα μασαγε τα λογια του και με τον γυναικολογο δεν εχω μιλησει ακομα.Σημαντικο ειναι να σας πω οτι ο γυναικολογος προσπαθησε με μια βελονα αμνιοπαρακεντησης να τρυπησει αυτη τη κυστη αλλα μετα απο 10 τσιμπιματα απο ολος τις γωνιες δεν τα καταφερε,λεει,γιατι ειναι παρα πολυ σκληρη και δεν τρυπιεται με τιποτα,.
    Φοβαμαι παρα πολυ,τι μπορει να ειναι αυτο στα καλα καθουμενα,γιατι δεν μπορεσε να το τρυπησει και τι λεει η μαστογραφια.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ (υπαρχει λογος να φοβαμαι ,μετα απο ολα αυτα)?
    Και αν πετυχουμε εγκυμοσυνη αυτο το μηνα, τι θα γινει με την κυστη?ποσο επικινδυνη ειναι?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ.(Καποιος να δωσει τελος σε αυτο τον εφιαλτη που ζω....)
  2. bolanis

    bolanis New Member

    Από τα στοιχεία που αναφέρετε δεν μπορεί να τεθεί μια ασφαλής διάγνωση και παρόλο που μπορεί κάποιος να συστήσει την τακτική παρακολούθηση, η ασφαλέστερη αντιμετώπιση για κάθε ύποπτη βλάβη στο μαστό είναι η κατευθυνόμενη εξαίρεση και βιοψία αφού προσημειωθεί ακτινολογικά με συρμάτινο οδηγό, εναλλακτικά μπορεί να γίνει FNA Biopsy ή core biopsy με ειδική βελόνα. Τα παραπάνω αναφέρονται για την οζώδη αλλοίωση διότι για την κύστη μπορεί να γίνει παρακέντηση με βελόνη και το υγρό να σταλεί για κυτταρολογική ειδικά αν είναι ύποπτο (αιματηρό).
  3. michel

    michel New Member

    ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για την αμεση ανταποκριση σας στο φορουμ αλλα και παλι δεν εχω καταλαβει αν πρεπει να φοβαμαι η οχι (σχετικα με την κυστη που ηταν τοσο σκληρη και δεν τρυπιοτανε με τιποτα).εΝΑ συμπτωμα περιεργο ειναι οτι εδω και 3 μηνες εχω ελαφρια ταση για εμετο-ο'τι και να εχω φαει),και ειδικα απο τα μεσα του κυκλου και μετα.
    Και κατι αλλο.Εαν μεινω εγκυος αυτες τις μερες,τι θα γινει μετα με την κυστη?τι αλλα στοιχεια θα θελατε για να εχετε μια πληρη εικονα για την περιπτωση μου?
  4. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Εφ'οσον απέτυχε η παρακέντηση αυτήν την στιγμή ΔΕΝ έχετε διάγνωση!
    Η μαστογραφία βέβαια υποδηλώνει ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ χαρακτήρες της ως άνω βλάβης (!!!:smile:), αλλά όμως για λόγους καθαρά ασφαλείας θα πρέπει να υποβληθείτε σε βιοψία δια βελόνης ή κανονική βιοψία που είναι πολλές φορες σαφώς καλύτερο και απόλυτα (100% διαγνωστική ακρίβεια)!

    -Παρ'ολα αυτα μου κάνει εντύπωση το ότι η βλάβη αυτή είναι κυστική και δεν παρακεντείται??!!
  5. ef poulios

    ef poulios New Member

    Θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους…ο υπέρηχος και όχι η μαστογραφία είναι η εξέταση εκλογής για να προσδιοριστεί εάν μια μάζα στη περιοχή είναι κυστική…Δεν αναφέραται εάν είναι ψηλαφητή ή εάν έγινε προσπάθεια παρακέντησης με τη βοήθεια υπερήχων οπότε και οι προσπάθειες παρακέντησης θα ήταν πιο σίγουρες . Στη περίπτωση που όντως είναι ένα κυστικό μόρφωμα η παρακέντηση θα αδειάσει τη κύστη και το υγρό θα σταλεί για κυτταρολογική εξέταση. Εάν η κυτταρολογική δείξει ύποπτα αποτελέσματα χρειάζεται εκτομή του κυστικού μορφώματος και βιοψία. Εκτομή και βιοψία χρειάζεται και στη περίπτωση που η κύστη υποτροπιάσει μετά την εκκένωση (γίνεται επανεξέταση με υπερήχους σε 6 εβδομάδες). Ακολούθως παρακολούθηση.
    Εάν δεν είναι ένα αμιγώς κυστικό μόρφωμα τότε χρειάζεται σίγουρα βιοψία, με τις μεθόδους που ανέφεραν οι συνάδελφοι (σε διαγνωστικά διλήμματα η εκτομή του μορφώματος και βιοψία έχει τη μεγαλύτερη δια γνωστική ακρίβεια). Τα αποτελέσματα της μαστογραφίας υποδηλώνουν μια πιθανόν καλοήθη βλάβη…αλλά ουσιαστικά δεν έχετε ακόμη διάγνωση.
    Ότι αναφέρθηκε μέχρι στιγμής μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.
  6. michel

    michel New Member

    απαντηση στους ειδικους

    λοιπον ,σημερα πηγα με τα αποτελεσματα της μαστογραφιας στον γυναικολογο και επειδη ποναγα πολυ δεν δεχτικα να ξαναπροσπαθησει να την χτυπησει με βελονα.
    αυτο που ειπε ηταν οτι,μετα το πασχα θα το κανει με μια πιο χονδρη βελονα για να την αδειασει.τιποτα το ανυσηχητικο ,ειπε.
    τωρα ποναει πολυ το στηθος μου γιατι μου τον εκανε σίτα προχθες και μετα με την πιεση τον πλακων της μαστογραφιας,εχει γινει μεγαλο αιματωμα εκει ,και απλα μου εδωσε μια κρεμουλα να βαλω να φυγει το αιματωμα.
    σε πειπτωση εγκυμοσυνης,μετα το πασχα,δεν ξερω τι θα γινει....φοβαμαι πολυ...
    η κυστη που εχω ,δεν ειναι στην επιφανεια,ειναι αρκετα βαθια,κοντα στα παίδια,στα κοκαλα,δεν μορεσα να την καταλαβω νωριτερα με την απλη εξεταση.και κατι αλλο=οταν προσπαθησε να την τρυπησει,φυσικα και εγινε με την βοηθεια υπερηχου.απλα ειναι,λεει ,πολυ σκληρη και θελει μεγαλυτερη βελονα.
  7. AMANDA

    AMANDA Member

    αν βρίσκεστε σε διαδικασία πρόκλησης ωορηξίας και εξωσωματικής συνίσταται ο αποκλεισμός κακοήθειας στο μαστό και για αυτό η γυναικολόγος σας επιμένει στο να πάρει υλικό από το μόρφωμα και να αποκλείσει 100% την κακοήθεια παρά τις ενδείξεις περί καλοήθειας που παρέχει η μαστογραφία.
    αν δεν θέλετε να επιχειρήσει εκ νέου η γυναικολόγος σας μπορείτε να της ζητήσετε να σας συστήσει κάποιον συνάδελφο με μεγαλύτερη εμπειρία που ενδεχομένως να προσπελάσει ευκολότερα την επίμαχη περιοχή

Share This Page