1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

λοιμώδης μονοπυρήνωση

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by FOTIS750, Sep 3, 2007.

 1. FOTIS750

  FOTIS750 New Member

  Καλημέρα σας

  Είμαι 27 χρονών και εδώ και 5 μήνες περίπου ταλεποριεμε από πόνους στους αδένες
  Ξεκίνησε βασικά από μια ενόχληση στον λαιμό περίπου το Πάσχα, επισκέφτηκα κάποιον παθολόγο και με ενημέρωσε ότι πρόκειται για φαρυγγίτιδα δίνοντας μου αντιβίωση και γαργάρες. Το τράβηγμα δεν είχε σταματήσει ξανάεπισκέφτηκα κάποιον άλλο Ιατρό αυτήν την φορά είχα και τραβήγματα στις μασχάλες και στην βουβωνική περιοχή μαζί με πόνους σαν σφάχτες. Με εξέτασε και τα βρήκε όλα φυσιολογικά για τους πόνους δεν μπορούσε να καταλάβει και μου είπε κάθε φορά που πονάω να περνώ ένα depon!
  Φυσικά οι πόνοι συνεχίζονταν ποιο έντονα Ψηλαφίζοντας τον λαιμό μου ανακάλυψα ότι έχω δυο μικρούς ρόζους κάτω από το σαγόνι μου αποφάσισα να επισκεφτώ κάποιον Ω.Ρ.Λ μου διέγνωσε στην αρχή ότι έχω φαριγγιταδα και ότι οι ρόζοι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και μου έδωσε να κάνω αιματολογικές εξετάσεις και πάλι αντιβίωση όλες καλές εκτός από το ότι έδειχναν ότι είχα περάσει λοιμώδης μονοπυρήνωση νομίζω αντισώματα YGG
  Αυτό που θα ήθελα να μου απαντήσετε είναι αν πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις περαιτέρω και αν ναι ποιες? Επίσης είναι φυσιολογικό για την λιμώδης μονοπυρήνωση αυτά τα συμπτώματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα?
  Να τονίσω ότι επειδή πέρασα και μια δύσκολη περίοδο με την δουλεία μου είχα πολύ στρες και άγχος
  Μου έχει μπει στο μυαλό ότι μπορεί να έχω καρκίνο άμα είχα κάτι τέτοιο θα το έβλεπα στις εξετάσεις τις αιματολογικές ?

  Ευχαριστώ
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: λοιμώδης μονοπυρήνωση

  Καλημέρα!!
  Απο την δική μου την μεριά, έχω να σας πω πως οι πόνοι στις περιοχές που αναφέρατε αν συνοδεύονται και απο ψηλαφητούς αδένες στην περιοχή (είτε από σας είτε απο ειδικό), πρέπει να αξιολογηθούν με υπερηχογράφημα των περιοχών που θα αναδείξει την ύπαρξη και την μοφολογία λεμφαδένων!
  Απο κεί και πέρα θα πρέπει να αξιολογηθούν τα ευρήματα απο ειδικό λοιμοξιολόγο ιατρό και αιματολόγο για τα περαιτέρω!!!
  Πάντως μην πηγαίνει ο νούς σας σε κακοήθεια - καρκίνο κλπ, διότι δεν παρουσιάζεται έτσι!
  Ομως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς που ανέφερα για να σας βοηθήσουν!

Share This Page