1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Κύστη κόκκυγος

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by Stathis30_2000, Sep 5, 2007.

 1. Stathis30_2000

  Stathis30_2000 New Member

  Καλημέρα σας,

  Πριν 2 περίπου μήνες επισκέφτηκα ένα χειρούργο ο οποίος διέγνωσε κύστη κόκκυγος. Όταν πήγα στον γιατρό τα συπτώματα ήταν έντονα όπως πχ. αίμα και πύον. Δύο φόρες μάλιστα παρατήρησα αρκετό αίμα να βγαίνει απο το συρρίγιο. Αποφάσισα να αναβάλλω για λίγο την εγχείρηση λόγω κάποιων υποχρεώσεων. Το θέμα είναι ότι απο τότε δεν με ξαναενόχλησε καθόλου! Επίσης το ερεθισμένο κάπως 'σπυράκι' απο το οποίο έβγαινε το αίμα και το πύον σαν να έχει κλείσει. Να επισκεφτώ ξανα τον χειρούργο η να περιμένω να εμφανιστούν ξανα συπτώματα ? Αν έχει αποστηματοποιηθεί είναι κακό ? Τι μπορεί να προκαλέσει αυτό ?

  Ευχαριστώ
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Κύστη κόκκυγος

  Εφ'οσον δεν παράγει πύον ή οτιδήποτε πιθανώς δεν φλεγμαίνει, οπότε η πιθανότητα αποστήματος αποκλείεεται!
  Γενικά όμως η σύσταση είναι να χειρουργηθείτε εκτός συμπτωματολογίας, δηλαδή εν ψυχρώ, προτού επανεμφανιστούν συμπτώματα, διότι θα είναι καλύτερα για σάς, μιά και θα γίνει ο πλήρης χειρουργικός καθαρισμός!

Share This Page