1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Κύστη κόκκυγα με εμφάνιση αίματος

Discussion in 'Κύστη Κόκκυγος' started by spygrig, Dec 13, 2007.

 1. spygrig

  spygrig New Member

  Καλημέρα.
  Είμαι καινούριος στο forum και έχω παρατηρήσει πως δίνετε πολύ χρήσιμες συμβουλές, γι αυτό και αποφάσισα να σας ρωτήσω για το πρόβλημα μου. Πριν από περίπου ένα χρόνο και ενώ ήμουν στο στρατό, παρατήρησα στο εσώρουχο μου και μετά όταν πήγαινα στην τουαλέτα κηλίδες αίματος. Στην αρχή θεώρησα ότι είναι από το πολύ κάθισμα σε σκληρές επιφάνειες που κατα κόρον έκανα ως φαντάρος για πολλές ώρες κάθε μέρα. Δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία που εκ των υστέρων κατάλαβα ότι θα μου έδινε αρκετές μέρες αναρρωτικής άδειας!! Αφού απολύθηκα πήγα σε ένα χειρούργο που μου είπε ότι πρόκειται για κύστη κόκκυγα που οριστικά αντιμετωπίζεται με εγχείρηση, αλλά με συμβούλεψε αρχικά να προσπαθήσω να αποφύγω την επέμβαση κάνοντας τοπικές αποτριχώσεις, καλή καθαριότητα και να αποφέυγω να κάθομαι πολύ και σε σκληρές επιφάνειες. Ενώ αρχικά αυτή η τακτική βοήθησε και κάπως μειώθηκε το μέγεθος της κύστης και η εμφάνιση αίματος, τον τελευταίο καιρό έχει πάλι επιβαρυνθεί. Έτσι περίπου 2 φορές την εβδομάδα και όταν πηγάινω στην τουαλέτα παρατηρώ σταγόνες αίματος και στον καθρέφτη βλέπω πως έχει δημιουργηθεί ένα άνοιγμα περίπου 2 cm στο οποίο μάλλον υπάρχουν τρίχες και δεν το αφήνουν να κλείσει. Να τονίσω πως δεν πονάω καθόλου, δεν έχω κανένα ειδικότερο σύμπτωμα, παρά μόνο αυτό το αίμα που βλέπω και με φοβίζει πολυ. Σκέφτομαι μήπως υπάρχει κίνδυνος να κολλήσω το οτιδήποτε γιατι στην ουσία πρόκειται για ανοιχτη πληγή.. Αυτό που κάνω προς το παρόν είναι καθημερινό καθαρισμό της περιοχής με νερό και στη συνέχεια με betadine. Θα ήθελα να ρωτήσω αν διατρέχω τον παραμικρό κίνδυνο απο το συγκεκριμένο πρόβλημα και πόσο άμεσα πρέπει να προγραμματίσω επέμβαση. Επίσης αν μπορείτε να με πληροφορήσετε για τη διαδικασία της επέμβασης και της αποθεραπείας. Σκέφτομαι να την κάνω στη χριστουγεννιάτικη άδεια μου (περίπου μιας εβδομάδας). Θα μπορέσω να επιστρέψω κανονικά στη δουλειά σε μια εβδομάδα; Η' το πρόβλημα δεν είναι κάτι τόσο φοβερό, οπότε να περάσω ανώδυνα τα χριστούγεννα και να κανονίσω άδεια και επέμβαση μετά απο 1-2 μήνες;

  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,

  Σπύρος
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Κύστη κόκκυγα με εμφάνιση αίματος

  Κατ'αρχήν..χρόνια πολλά! ;D

  ΕΙλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω την άποψη ..να κανεις αποτριχώσεις!!! ???
  Το πρόβλημα είναι πως έχεις ΗΔΗ μία κύστη κόκκυγος η οποία έχει δημιουργήσει και συριγγώδη πόρο προς το δέρμα (εξου και το αίμα στα εσώρουχα), απο τις τρίχες και πρέπει να θεραπευθείς!
  Η θεραπεία είναι μόνο χειρουργική και αποσκοπεί στην πλήρη αφαίρεση της κύστεως και καθαρισμό της περιοχής!!
  Η επέμβαση είναι από τις απλούστερες της χειρουργικής, γίνεται ταχύτατα και αναίμακτα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί Laser, και η αποθεραπεία είναι απλές αλλαγές του τραύματος οι οποίες ΔΕΝ περιορίζουν την καθημερινότητα του ασθενούς! Σίγουρα μετά από 1 εβδομάδα μπορείτε να εργαστείτε και δεν νομίζω πως επείγεστε μιά και δεν υπάρχει πόνος, φλεγμονή ή απόστημα!!!
 3. spygrig

  spygrig New Member

  Απ: Κύστη κόκκυγα με εμφάνιση αίματος

  Χρόνια πολλά και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

  Αυτό που με απασχολεί γιατρέ είναι ο κίνδυνος μόλυνσης μέσω της συγκεκριμένης ανοιχτής πληγής. Και επίσης με απασχολεί γενικότερα η συγκεκριμένη κατάσταση που τείνει να γίνει χρόνια. Εφόσον μου λέτε ότι δεν επείγει η κατάσταση, μάλλον θα προτιμήσω να κάνω την επέμβαση μετά τις γιορτές ώστε να ειμαι πιο άνετος τις όμορφες αυτές μέρες. Πάντως θα την κάνω πολύ σύντομα!
  Είναι εύκολο να μου προτείνετε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο για την επέμβαση και να με ενημερώσετε για το πόσο νωρίτερα πρέπει να κανονίσω το κλείσιμο της; (Είναι η πρώτη φορά, στα 28 μου, που θα κάνω την οποιαδήποτε επέμβαση...)

  Ευχαριστώ πολυ!
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: Κύστη κόκκυγα με εμφάνιση αίματος

  Δεν ειναι δεοντολογικά σωστό μέσα απο το forum να προτείνουμε νοσοκομείο ή κέντρο, ομως μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου προσωπικά εφ'οσον το επιθυμείτε όπως φαίνεται εδώ: http://www.sambalis.gr/surgery/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=94
 5. spygrig

  spygrig New Member

  Απ: Κύστη κόκκυγα με εμφάνιση αίματος

  Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας και καλές γιορτές! Θα επικοινωνήσω μαζί σας από τη νέα χρονιά!

Share This Page