1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Κονδυλώματα

Discussion in 'Παθήσεις δέρματος και υποδορίου' started by γνωσοθήρας, Mar 31, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Πριν κάποιους μήνες εμφανίστηκαν στο δέρμα του πέους 2 κάτι σαν μικρές ''ελίτσες'' που νόμιζα, αλλά προχθές πήγα σε δερματολόγο και μου πε ότι πρόκειται για κονδυλώματα σε πρώιμο στάδιο και αμέσως μου έκανε κρυοπηξία ενώ θα επανεξεταστώ.
  Μετά την κρυοπηξία πρήστηκε λίγο η περιοχή και τώρα απλά στα δύο σημείο το χρώμα είναι σκούρο και σαν πέτσα έχει γίνει. Πότε θα φύγει αυτό ενώ υπάρχει περίπτωση να αφήσει κάποιο σημάδι; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω εγώ;
  Να αναφέρω ότι η κρυοπηξία έγινε από μία φυάλη να τη πω και πέτυχε και υγιές δερμά, δηλαδή ενώ τα κονδυλώματα ήταν πολύ μικρά - το ένα σε μέγεθος κεφαλής καρφίτσας το πολύ και το άλλο ακόμα μικρότερο, η κρυοπηξία πέτυχε και τη γύρω περιοχή.
  Last edited by a moderator: Mar 31, 2010
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  ΚΑνονικά δεν πρέπει να σας αφήσει σημάδι, αλλά θα πρέπει να περιμενετε καιρός γύρω στον μήνα.
  Αυτο που πρεπει να κανετε είναι η επανεξέταση, αλλά και η εξέταση της συντρόφου σας.
 3. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια επιπλέον πράγματα για τον συγκεκριμένο ιό.
  Μπορεί να μεταδοθεί στη γεννητική περιοχή έμμεσα μέσω χεριών που έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό; Το καλό πλύσιμο στα χέρια αρκεί τότε για να το αποτρέψει ή χρειάζεται χρήση καθαρού οινοπνεύματος;
  Επίσης, γνωρίζουμε αν ο ιός μπορεί να επιζήσει πάνω σε αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του και για πόση ώρα περίπου μπορεί να ζήσει έτσι στο περιβάλλον; Κυρίως με ενδιαφέρει για το σαπούνι, αν χρειάζεται να χρησιμοποιώ αποκλειστικά δικό μου.
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  O HPV ή, αλλιώς, ιός των επιπέδων κονδυλωμάτων μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα έξω γεννητικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας.
  Ο ιός δεν μπορεί να επιζήσει πάνω σε αντικείμενα. Δεν θα πρέπει να γινόμαστε υπερβολικοί διότι με την ίδια λογική θα κολλούσαμε εύκολα και το AIDS!;)
 5. Καλώς.
  Κάτι τελευταίο (σας ζάλισα)..
  Λένε ότι επειδή είναι ιός το σώμα δεν τον αποβάλει απλά τον περιοζεί με αποτέλεσμα να μην ''ενεργοποιείται'' ή να εμφανιστεί σε περίπτωση εξασθένισης του οργανισμού.
  Από την άλλη ξέρω ότι το σώμα δημιουργεί αντισώματα για τους ιούς και τους σκοτώνει οριστικά και έτσι αν ξαναμολυνθεί από τον ίδιο ιό τον ξανασκοτώνει αμέσως.
  Αυτό που καταλαβαίνω δηλαδή είναι ότι για μερικούς ιούς το σώμα φτιάχνει αντισώματα που τους σκοτώνει και δεν υπάρχουν πλέον στον οργανισμό, ενώ για κάποιους άλλους (π.χ. ιό των κονδυλωμάτων) δεν μπορεί να παράγει τα κατάλληλα αντισώματα και απλά τους περιορίζει; Αυτό ισχύει; Το γεγονός να μολύνει και τα χέρια και να μεταδίδεται ο συγκεκριμένος και από κει σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς να γίνεται φανερό, έχει ερευνηθεί;
 6. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Ο κανόνας λέει ότι ο HPV μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή. Επίσης υπάρχουν αρκετοί τύποι του συγκεκριμένου ιού.
  Όταν το άτομο προσβληθεί από τον ιό, είναι φορέας του διά βίου. Υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες το άτομο εμφανίζει ύφεση, στη διάρκεια της οποίας δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα, και περίοδοι έξαρσης, όπου διαγιγνώσκονται βλάβες και υπάρχουν συμπτώματα.
  Σχετικά με το τελευταίο σου ερώτημα, εάν τα χέρια σου έχουν έρθει σε επαφή με προσβεβλημένες περιοχές τότε ναι είναι πιθανό να μολύνει κι εσένα, άμεσα όμως και όχι μετά από ώρα.

Share This Page