1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Η Εγχείριση Έγνε Και Ήταν Επιτυχής Αλλα....1

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by Λάμπρος, Dec 11, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Λάμπρος

  Λάμπρος New Member

  :_s:Σήμερα χειρουργήθηκε η γυναίκα μου και τις αφαιρέσαν την χολή με 6 πέτρες! Σχετική ερώτηση σας ειχα κάνει την (10.10.2008) την περίοδο που υπέφερε κατα καιρούς απο αφόρητους πονους! Θα ήθελα να με ενημερώσετε τι μπορεί επακολουθήσει και αν μπορει απο εδω και στο εξής να ζήσει μια φυσιολογική ζωή! Τι πρέπει να ακολουθήσει μέχρι να αναρωσει πλήρως! Η εγχείρηση αν λεγετε εγχείρηση η επέμβαση εγινε λαπαροσκοπικα ανοιγοντας τρεις οπες καθώς επιπλεον της περασαν ενα σωλήνα απο το οφαλό! Η λαπαροσκόπιση έγινε σε νοσοκομείο της Στοκχόλης (Σουηδία) μιας και ειμαστε εδω μονιμοι κάτοικοι! Θα ήθελα να με πληροφορησετε τι να προσεχει και τι οχι! Και ποσο μάλλον τι μπορεί να τρώει! Συγχωρέστε μου την ανησυχία μου μα θέλω μια γνώμη απο Έλληνα γιατρό! Σας ευχαριστώ!!!
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα από Ελλάδα!!!:p:p
  Η μετεγχειρητική πορεία θα είναι απολύτως ομαλή, και δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην ζωή της συζύγου σας!!!
  Τον πρώτο καιρό θα πρέπει να αποφεύγει τα λιπαρά εδέσματα (20 μέρε με 1 μήνα περίπου) και ακολούθως κανένα πρόβλημα στην διατροφή!

  Η λαπαροσκοπική μέθοδος αποτελεί εγχείρηση που ανήκει στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, αποτελεί το golden standard πλέον στην χολοκυστεκτομή (και σε άλλες μεθόδους), ενώ η αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως δεν επιφέρει πρόβλημα στην υγεία!!!

Share This Page