1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!
Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. aspasia

    aspasia New Member

    Θα ήθελα, σας παρακαλώ, να αξιολογήσετε τα ευρήματα της κυτταρολογικής εξέτασης των επιχρισμάτων της FNA, η οποία κάνει λόγο για άφθονες μικρές και μεγάλες ομάδες οξύφιλων κυττάρων. Βρέθηκαν αρκετοί ευμεγέθεις πυρήνες με προέχον πυρήνιο. Το υλικό χαρακτηρίζεται από έντονη κυτταροβρίθεια, απουσία τυπικών θυλακικών κυττάρων και κολλοειδούς. Συμπέρασμα: Εικόνα συμβατή με αδένωμα από οξύφιλα κύτταρα.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Πρόκειται για καλόηθες αδένωμα του θυρεοειδούς, το οποίο χρήζει ειδικής παρακολούθησης απο τον ενδοκρινολόγο σας.
    Η ερώτηση μου είναι, από που πάρθηκε η FNA (προφανώς από όζο)!?? Δηλαδή, μέγεθος, συνύπαρξη άλλων όζων, κλπ..
  3. aspasia

    aspasia New Member

    fna όζου (συνέχεια)

    Πρόκειται για ευμεγέθη υπόηχο όζο, ο οποίος βρίσκεται στα όρια του ισθμού με το δεξιό λοβό, με διαστάσεις 15,7 Χ 10,6 χιλ.
    Στον ισθμό υπάρχει επίσης υπόηχος όζος με διαστάσεις 7,8 Χ 5,3 χιλ.
    Στο δεξιό λοβό, ο οποίος έχει διάμετρο 20,8 χιλ., διακρίνονται διάσπαρτοι όζοι με διάμετρο 4-6 χιλ.
    Στον αριστερό λοβό, οποίος έχει διάμετρο 18,6 χιλ., διακρίνονται δίσπαρτοι υπόηχοι όζοι με διάμετρο 4-7 χιλ.
    Η γιατρός μου συνέστησε να χειρουργηθώ προκειμένου να αφαιρεθεί όλος ο θυροειδής αδένας μου, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου (27 ετών) και με δεδομένο ότι τα κύτταρα εξελίσσονται και ενδεχομένως να έχω πρόβλημα στο μέλλον.
    Θα ήθελα την άποψή σας για το θέμα αυτό και επίσης αν η απάντησή σας είναι θετική, σε τι χρονικό διάστημα από σήμερα θα πρέπει να να χειρουργηθώ.
    Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!
  4. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Νομίζω πως είναι σωστή η αποψη αυτή!
    Απαξ και ετέθη η διάγνωση και η προτροπή, δεν πρέπει να το καθυστερήσετε!
    (δεν μιλάω για ..αύριο):biggrin:

    Στην διάθεση σας!

Share This Page