1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Φλεγμονή Επιδυδιμίδας

Discussion in 'Ουρολογικά Θέματα.' started by Spike, Mar 18, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Spike

  Spike New Member

  Καλησπέρα,
  πρίν ενάμιση μήνα περίπου ένιωσα ένα όζο με την φηλάφιση στον αριστερό μου όρχι, επίσης είχα κάποιες ενοχλήσεις αριστερά στο ύψος της κοιλιακής μου χώρας( σαν να νιώθω ένα κορδόνι). Μετά από επίσκεψη σε ουρολόγο ακολούθησα θεραπεία για φλεγμονή επιδυδιμίδας( έκανε ψηλάφηση μόνο). 2 εβδομάδες ciproxin και έπειτα 2 κουτιά prixina καθώς τα συμπτώματα συννεχίζονταν. Έχω σταματήσει την θεραπεία 3 εβδομ περίπου, είμαι αισθητά καλύτερα αλλά συνεχίζω κάποιες φορές εντός της ημέρας να νιώθω ενοχλήσεις ( σε μικρότερο βαθμό και συχνά άμα εκσπερματώνω πολλές φορές εντός ημέρας) αριστερά στην κοιλιακή μου χώρα και λίγο στον αριστερό μου όρχι όταν πιέζεται( παντελόνι- στάση οδήγησης). Μήπως ξέρει κάποιος να με ενημερώσει άν χρειάζεται κ άλλο διάστημα αποθεραπείας ωστε να μην ανυσηχώ ή πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις? Ίσως θα πρέπει να απέχω σεξουαλικά? Ο ουρολόγος είπε πριν 3 εβδ να μην ανυσηχώ, αργεί να περάσει και δεν χρειάζεται ούτε υπέρηχος ούτε κάποιε επιπρόσθετες εξετάσεις.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  Last edited by a moderator: Mar 18, 2013
 2. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Staff Member Moderator

  Εφ όσον τα συμπτώματα έχουν περάσει σε μεγάλο βαθμό δεν υπάρχει πρόβλημα. Θέλει μια -δυο εβδομάδες υπομονή ακόμη.
  Όχι σεξουαλική αποχή αλλα όχι και υπερβολικές επαφές
  Αν ο όζος στον όρχι είναι ακόμη ψηλαφητός να κάνετε ένα υπέρηχο και dopler οσχέου.
 3. Spike

  Spike New Member

  Έκανα καλλιέργεια σπέρματος η οποία έδειξε στρεπτόκοκο viridance. Δεν μπορώ να βρώ την αιτιολογία ούτε και τον τρόπο μετάδοσης. Δεδομένου οτι έχω σταθερή σχέση. Τι συστήνεται για θεραπεία? Θα επισκευτώ τον ουρολόγο μου αλλά τώρα μετά απο χειρουργείο ρινός F.E.S.S ακολουθώ μετεγχειρητική θεραπεία με zinadol για 10 μερες αρχικά και με αλλαγή αντιβίωσης έπειτα για την ανάρρωσή μου,
  Ευχαριστώ
  Last edited by a moderator: Apr 2, 2013
 4. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Staff Member Moderator

  Κάντε επανάλληψη της καλλιέργιας σπέρματος μετα απο καλό πλησιμο του πέους εξωτερικά με betadine scrabl.
  Πιστεύω οτι αυτό το βακτήριο δεν είναι στο σπέρμα αλλα στην χλωρίδα της περιοχής εξωτερικά.
  Προσοχή κατα την λήψη να μην ακουμπήσετε το δοχείο λήψης και το καπάκι εσωτερικά!!

Share This Page