1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση για μετά επέμβαση

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου' started by gerasimosjazz, Apr 3, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
  1. gerasimosjazz

    gerasimosjazz New Member

    Καλησπέρα! Πάσχω από οισοφάγο του Barret με διαφραγματοκήλη. Θα υποβληθώ άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για τον Barret και έπειτα σε Θολοπλαστική. Το ερώτημά μου είναι επειδή είμαι μουσικός πνευστός αν μετά τις επεμβάσεις θα μπορώ να ασκώ χωρίς παραπάνω προβλήματα το επάγγελμά μου. Ευχαριστώ!
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Τι εννοείτε πρώτα επέμβαση για το Barret?
  3. gerasimosjazz

    gerasimosjazz New Member

    Καλημέρα σας γιατρέ. Μου είπαν πως πρωτα θα γίνει ενδοσκοπική βλεννογονεκτομή και μετα από κάποιο διάστημα δεν ρώτησα πόσο, θα υποβληθώ σε θολοπλαστική. Όμως δεν θα γίνουν ταυτόχρονα. Σύμφωνα με την ιδιότητα μου (πνευστός μουσικός) μιας και έχουν γίνει λίγες μελέτες σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την φύση της δουλειάς (εξαναγκασμός συνεχούς πίεσης του διαφράγματος λόγω αναπνοής) "εμβρυακή" θα μπορώ μετά από ένα τέτοιο χειρουργείο να ασκώ το επάγγελμά μου? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.
  4. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Καλημερα.
    Τι ακριβως εχουν δειξει οι βιοψίες σας??
  5. gerasimosjazz

    gerasimosjazz New Member

    Καλημέρα! η βιοψία έδειξε χαμηλή δυσπλασία.
  6. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Η θολοπλαστικη λόγω του προβληματος σας ειναι μονοδρομος.
    Η επέμβαση δενθα σας δημιουργήσει κανενα πρόβλημα στην εργασία σας.
    (λαπαροσκοπικά βεβαια)!
  7. gerasimosjazz

    gerasimosjazz New Member

    Καλησπέρα σας γιατρέ και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επανέρχομαι στο θέμα υγείας που με απασχολεί όχι ως προς το θέμα του επαγγέλματός μου αλλά στην επιλογή της καλύτερης ιατρικής πράξης.
    Μου έχούν προταθεί οι παρακάτω τρεις επιλογές
    α. Πρώτα θολοπλαστική, 3 μήνες μετά γαστροσκόπηση και λήψη βιοψιών για τον Barret και αναλόγως τα αποτελέσματα ή συχνή παρακολούθηση με γαστροσκοπήσεις ή ενδοσκοπική βλεγονεκτομή.
    β. Πρώτα βλεγονεκτομή και μετά απο 6 μήνες θολοπλαστική.
    γ. Μερική εκτομή του οισοφάγου του πάσχοντος σημείου. (3-5 cm)

    Σας γνωρίζω πως ούτε με τα PPI είμαι ελέθερος πόνου και έχοντας οικογενειακό ιστορικό καρκίνου (άλλων οργάνων) θέτω τα παρακάτω ερωτήματα:
    Στην περίπτωση α με ανησυχεί ο κρυμμένος Barret κάτω απο το υγειές νέο επιθήλιο που θα δημιουργηθεί έχοντας απαλλαγή από την παλινδρόμηση.
    Στην περίπτωση β το γεγονός ότι ούτε με τα PPI σταματά η παλινδρόμηση τι θα γίνει σε ένα βλενογόνο ο οποίος μετά από την βλεγονεκτομή συνεχίζει να δέχετε γαστρικά υγρά.
    Όσο αφορά την γ περίπτωση στην οποία και προσανατολίζομαι οι φόβοι μου είναι το βαρύ χειρουγείο και μόνο αυτό.
    Τα υπόλοιπα δεδομένα εκτός του οικογενειακού ιστορικού καρκίνου (Πατέρας,η μητέρα του πατέρα μου) είναι : βαρύς καπνιστής δυστυχώς ποτό σπάνια υπέρβαρος ΔΜΣ 33, υπερτασικός λόγω ιδιοπάθειας.
    Ζητώ συγνώμη για τον χρόνο σας και σας ζητώ μία γνώμη λαμβάνοντας υπόψιν την βασική μου ανησυχία στο να "μηδενίσω" την περίπτωση αδενοκαρκινώματος του οισοφάγου.
  8. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Καλημερα.
    Βαιζόμενος στην βιοψία σας (χαμηλή δυσπλασία), πιστεύω πως η δευτερη προταση ειναι η σωστή. Στο μεσοδιάστημα η συνεχής καλυψη με φάρμακα antiPPI, ειναι η ασφάλεια σας.
  9. gerasimosjazz

    gerasimosjazz New Member

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας....
  10. gerasimosjazz

    gerasimosjazz New Member

    Καλησπέρα σας!
    Επανέρχομαι στο πρόβλημα υγείας που σας έχω αναφέρει με νεότερα δεδομένα : στις 15/6/2011 υποβλήθηκα σε ενδοσκοπική θεραπεία για τον barrett ( HALO 90). 2 μήνες μετά ευτυχώς στην βιοψία που έκανα είχα απαλλαγεί πλήρως από τον Barrett. Στις 22/10/2011 έγινε θολοπλαστική κατά Nielsen λαπαροσκοπικά. Πέρασε πολύς καιρός μετά το χειρουργείο με πόνους παλινδρόμησης ουσιαστικά το ίδιο έντονους όπως πρίν το χειρουργείο με σαφή όμως βελτίωση σε δύο πράγματα : σταμάτησα να κάνω εμέτους τα βράδια και να μην βήχω όλο το βράδυ κάθε βράδυ. 3 μήνες μετά το χειρουργείο 26/1/2012 και λαμβάνοντας έως και 3 laprasol fast την ημέρα έκανα γαστροσκόπηση. Οισοφαγίτης Α βαθμού κατά LA και για την ακρίβεια είχα 7 σημεία με έλκη. Από την άλλη ο γαστρεντερολόγος βλέπει ένα άριστο χειρουργείο......... Στις 26/7/2012 υποβλήθηκα σε νέα ενδοσκόπιση διότι τα προβλήματα συνέχιζαν, με τα ίδια αποτελέσματα( οισοφαγίτιδα Α βαθμού) πέρνοντας όλο αυτό το διάστημα 2 losec καθημερινώς. Η σύμφωνη γνώμη των ιατρών μου (γαστρο & χειρουργού) είναι να υποβληθώ σε βαγοτομή
    πυλοροπλαστική η οποία θα λύσει οριστικά τα προβλήματά μου. Ανήκω σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους στο 5% των ασθενών που δεν έχουν ουσιαστική βελτίωση, θεραπεία μετά απο θολοπλαστική. Αυτή την στιγμή λαμβάνω 4 losec ημερησίως και για πρώτη φορά δεν έχω πόνους.....
    Το ερώτημα είναι απλό......... ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΑΓΟΤΟΜΗ????????????????
    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
  11. gerasimosjazz

    gerasimosjazz New Member

    Κάποια γνώμη ;
  12. gerasimosjazz

    gerasimosjazz New Member

    Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο φυσιολογικό είναι 17 μήνες μετά την επέμβαση θολοπλαστικής να έχω απώλεια βάρους 21~22 κιλά......

Share This Page