1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ενοχλήσεις στο λαιμό

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by theo56, Nov 2, 2007.

  1. theo56

    theo56 New Member

    Γιατρέ μου καλησπέρα,θα ήθελα την ιατρική συμβουλή σας στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω.Εδώ και 8 χρόνια οι γιατροί μου διέγνωσαν ότι έχω ένα μεγάλο όζο 3,3cm στον δεξιό λοβό και σήμερα το υπερηχογράφημα δείχνει πολλούς όζους και δεξιά και αριστερά ενώ ο αρχικός δεν μεγάλωσε πολύ.Έχω συμπτώματα,έχω ενοχλήσεις στους 2 λεμφαδένες του λαιμού(δεξιά και αριστερά),καψίματα στο λαιμό και γύρω απο τα αυτιά και εμφανίζω κοκκινίλες στο πρόσωπο συνήθως το πρωί.Η φαρμακευτική αγωγή που πάιρνω για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι θυροξίνη 0,1mg το οποίο το είχα σταματήσει για ένα χρόνο.Τώρα έχω πρόβλημα φλεβοθρόμβωσης στην κνήμη και παίρνω αντιπηκτική θεραπεία με inohep ενέσεις και χάπια.Η θεραπεία λέει ο γιατρός μου λέει ότι θα συνεχιστεί για άλλους 5 μήνες μόνο με χάπια.Μόλις τελιώσει μου έχει συσταθεί να κάνω εγχείρηση θυροειδούς.Πείτε μου τις δικές σας προτάσεις και συστάσεις για το δικό μου πρόβλημα καθώς και την δική σας προσωπική διάγνωση περι σοβαρότητας του προβλήματος που αντιμετωπίζω.
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Απ: Ενοχλήσεις στο λαιμό

    Οσον αφορά τον θυρεοειδή, νομίζω πως το διάστημα των 8 ετών είναι μεγάλο!
    Απο κει και πέρα, η παρουσιά των λεμφαδένων στον τράχηλο, μαζί με την ύπαρξη μεγάλου όζου, θα έπρεπε να διερευνηθεί με FNA (fine needle aspiration) δηλαδή κυτταρολογική εξέταση!
    Νομίζω πως η χειρουργική επέμβαση είναι η λύση , αλλά θα πρέπει να ελεχθεί κυτταρολογικά ο θυρεοειδής!

    Η θεραπεία της φλεβοθρόμβωσης με χάπια για 6 μήνες είναι σωστή, και η FNA, ή η επέμβαση πρέπει να γίνει ΄με συνθήκες που δεν πρέπει να παίρνετε αντιπητικά τέτοιου τύπου.
    Αν χρειαστεί όμως μπορούν προσωρινα να αντικατασταθούν με ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους ώστε να γίνουν οι ανωτέρω χειρισμοί με ασφάλεια!

Share This Page