1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Διαφραγματοκήλη Γαστρίτιδα Ταχυκαρδία

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου' started by maria_t_k, Nov 2, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
  1. maria_t_k

    maria_t_k New Member

    Γεια σας και συγχαρητήρια για το site! Πριν 4 μήνες είχα έντονες ταχυκαρδίες και μετά από εξετάσεις (καρδιογράφημα, υπέρηχο, Ηοlter ρυθμού) ο καρδιολόγος μου είπε ότι δεν έχω κάτι παθολογικό. Διαπίστωσα ότι το πρόβλημα εντεινόταν όταν είχα ενοχλήσεις στο στομάχι με φούσκωμα και έντονα ρεψίματα. Έκανα γαστροσκόπηση και έχω διαφραγματοκήλη και γαστρίτιδα. Λήφθηκε και βιοψία για clo test. Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε λίγες μέρες. Ο γαστρεντερολόγος μου είπε να παίρνω lexotanil για τις ταχυκαρδίες αλλά δεν θέλω. Θεραπεία δεν μου έχει δώσει ακόμα γιατί περιμένουμε τα αποτελέσματα. Είναι δυνατόν η διαφραγματοκήλη να προκαλεί ταχυκαρδία καθώς καί έντονους μυικούς σπασμούς (ρίγος); Τι διατροφή πρέπει να ακολουθώ; Είμαι 33 χρονών, δεν πινω και δεν καπνίζω. Πως μπορώ να ξεπεράσω όλα αυτά τα προβλήματα καθώς θέλω να κάνω και δεύτερο παιδί;
    Σας ευχαριστώ
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Γειά σας!
    Η διαφραγματοκήλη δεν μπορεί να πει κανεις οως σαν βασικό σύμπτωμα έχει ταχυκαρδίες και σπασμούς!!!
    Προκαλεί κυρίως παλινδρόμηση με καύσο και πόνο στο στέρνο, και επίσης οισοφαγίτιδα που μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα με πόνους στον θώρακα, σην ράχη κλπ.
    Σπανίως μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο με ταχυκαρδίες, φουσκώματα κλπ.
    Δεν νομίζω πως θα πρέπει να πάρετε ηρεμιστικά, αλλά να κάνετε σωστή διατροφή, να μην κατακλίνεστε αμέσως μετά το φαγητό, να χασετε βάρος (αυτο είναι πολύ σοβαρό άν είστε υπέρβαρη) κλπ.
    Επίσης να ελέγξετε και τον θυρεοειδή (αν δεν τοχετε κάνει μεχρι τώρα)!
  3. maria_t_k

    maria_t_k New Member

    Διαφραγματοκήλη-Γαστρίτιδα-Ταχυκαρδία

    Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα της γαστροσκόπησης τα οποία είναι: βλεννογόνος φυσιολογικός. ΓΟΣ στα 38 εκατ. και διαφραγματικό εντύπωμα στα 41 εκατ. από τη σύγκλιση των οδόντων, διαφραγματοκήλη. Στόμαχος διάχυτη ερυθρότητα βλεννογόνου με παρουσία διαβρώσεων στο άντρο. CLO test αρνητικό. Εκτός το χάσιμο βάρους τη σωστή διατροφή και τον περιορισμό του άγχους, η φαρμακευτική αγωγή είναι: ibutin 300 ένα πρωί και ένα βράδυ και zurcazol ένα την ημέρα. Μετά την λήψη όμως του ibutin αισθάνομαι κάτι σαν πίεση ανάμεσα στα μάγουλα εκεί που ενώνονται οι 2 γνάθοι καθώς και στην κάτω γνάθο. Είναι κάποια παρενέργεια ή να απευθυνθώ σε ΩΡΛ; Πιστεύετε ότι με την συγκεκριμένη αγωγή θα δω σύντομα αποτελέσματα ή κρίνοντας από το αποτέλεσμα της γαστροσκόπησης θα χρειαστεί επέμβαση; Ο γιατρός λέει ότι οι ταχυκαρδίες οφείλονται στην διαφραγματοκήλη αλλά και στο άγχος. Το τεστ για τον θυροειδή είναι αρνητικό.
    Σας ευχαριστώ
  4. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Απο την γαστροσκοπηση φαίνεται πως έχετε γαστρίτιδα και δεν αναφέρει οισοφαγίτιδα.
    Δεν έχω ακούσει για παρενέργειες του Ibutin παρομοίου τύπου.
    Επίσης απο τα αναφερόμενα σας, δεν νομίζω πως τιθεται θεμα επέμβασης για καποιο λόγο.
    Η αγωγή που παίρνετε είναι θεραπευτική για την γαστρίτιδα και ενδεχομένος σπασμολυτική αγωγή.
    Οι ταχυκαρδίες σπάνια συνδέονται με διαφραγματοκήλη.!
  5. maria_t_k

    maria_t_k New Member

    Διαφραγματοκήλη-Γαστρίτιδα-Ταχυκαρδία

    Ξέχασα να σας αναφέρω ότι έπαιρνα μισό tenormin 25mg (για τις ταχυκαρδίες) το οποίο είχα σταματήσει για ένα μήνα περίπου αλλά ο γαστρεντερολόγος μου είπε να συνεχίσω να το παίρνω, το οποίο και έκανα. Πιστεύετε ότι όλα τα συμπτώματα που σας έχω αναφέρει προέρχονται από το άγχος; Ο γαστρεντερολόγος είπε να πάρω την αγωγή για ενάμση μήνα και να ξαναπάω για εξέταση. Πιστεύετε ότι αρκεί αυτό το διάστημα για τη θεραπεία;
  6. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Νομίζω πως ο γαστρεντερολόγος σας σας προτείνει πολύ καλή αγωγή και το διάστημα είναι αρκετό.
    Θα χρειαστείτε επανεκτίμηση μετά βέβαια!
  7. chalksot

    chalksot New Member

    Χαίρετε και συγχαρητήρια!
    Γράφω σ' αυτό το thread διότι έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με τη Maria
    (Ετών 37, 1,71cm, 86Kg, ανήρ)
    Έχω τη διαφραγματοκήλη εδώ και 4 χρόνια περίπου. Πριν 3 χρόνια και εντελώς ξαφνικά, ως συνεπιβάτης στο δρόμο για Καβαλα, αισθάνθηκα έντονη δυσφορία, ταχυκαρδία και μου κόπηκαν τελείως τα πόδια. Ο οδηγός με πήγε στο παλιό σανατόριο (νοσοκομείο) της Καβάλας, όπου το καρδιογράφημα έδειξε μη φυσιολογικό. Νοσηλεύτηκα δύο μέρες και μετά από αρκετά καρδιογραφήματα και υπέρηχους καρδιάς(όλα φυσιολογικά) πήρα εξιτήριο με διάγνωση (πιθανώς): Ερεθισμός νεύρου λόγω διαφραγματοκήλης (τους είχα ενημερώσει για το πρόβλημά μου). Έκτοτε μου έχει ξανασυμβεί λίγες φορές με ελαφρώς ηπιότερα συμπτώματα.Εχω κάνει δύο γαστροσκοπήσεις με διαφορά 2 ετών που έδειξαν το ίδιο πράγμα: Δκ και ελικοβακτηρίδιο πυλωρού και οισοφαγική παλινδρόμηση (έχω πάρει αντιβιώσεις). Το θέμα είναι ότι τις τελευταίες μέρες τα συμπτώματα (τα οποία εμφανίζονται τυχαία και σχεδόν ακαριαία ασχέτως λήψεως τροφής ή όχι) ήτοι: αύξηση πίεσης (15,3-9,3μ.ό), σφυγμοί 90-106, ρίγος (όχι σπασμοί) ερυθρίαση (κοκκίνισμα) του προσώπου και των αυτιών, και "κόψιμο" των ποδιών υπό τη μορφή αδυναμίας στήριξης. Το ρίγος εμφανίζεται επίσης σχεδόν πάντα κατά την κατάκλιση σε θέση "μπρούμυτα".
    Επειδή έχω ελέγξει κατ' επανάληψη την καρδιά μου (λόγω και ύπαρξης λειτουργικού φυσήματος) και δεν έχει διαγνωστεί πρόβλημα ούτε παρουσιάζεται πόνος σε στήθος, πλάτη άκρα κλπ), μάλλον τείνω (βέβαια γιατρός δεν είμαι) στην άποψη του νεύρου. Στην περίπτωση αυτη:
    1) Πως θα μπορέσω να σιγουρευτώ ότι είναι κάποιο νεύρο; Σε τι γιατρό και τι εξέταση πρέπει να κάνω;
    2) Εφ'όσον πρόκειται για νεύρο δεν είναι επικίνδυνη η εγχείρηση διαφραγματοκήλης, εφ' όσον την αποφασίσω, με οποιαδήποτε μέθοδο;
    Πριν από δύο χρόνια (από τότε έχω να κάνω γαστροσκόπηση) οι γιατροί μου είπαν ότι η ΔΚ είναι μικρή και δε χρειάζεται επέμβαση. Επίσης τελευταία παρουσιάζω δυσκολίες και στη χώνεψη (καθυστερεί πολύ).
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.
    Last edited by a moderator: Feb 2, 2010
  8. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Καλημέρα!!
    Η συμπτωματολογία που αναφέρετε εφ'οσον καρδιολογικά δεν παρουσιάζετε πρόβλημα, θα πρέπει να ελεγχθεί και ενδοκρινολογικά!
    Απο κει και περα εφ'όσον σχετίζεται με την κατάκλιση και γαστροσκοπικά έχει επιβεβαιωθεί η διαταραχή, η διαφραγματοκήλη που έχετε ασχετα αν είναι μικρή, μπορεί να προκαλεί ή και να συνυπάρχει με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση!
    Θα πρέπει να τεκμηριωθεί το πρόβλημα με 24ωρη pHμετρία, και ακολούθως να προγραμματιστεί ειδική αντιπαλινδρομική επέμβαση, η οποία σήμερα γίνεται λαπαροσκοπικά και αποτελεί το golden standard.
    Το θεμα του νεύρου δεν τίθεται. Το μοναδικό νεύρο στην περιοχή που τυχόν ερεθίζεται είναι το πνευμονογαστρικό το οποίο εγω σας διαβεβαιώνω σαν έμπειρος χειρουργός, πάντα αναγνωρίζεται και διαφυλάσσεται!!

Share This Page