1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Αξονική Ή Εξέταση Αίματος;

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by tmaria, Nov 19, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. tmaria

  tmaria New Member

  Καλημέρα σας. Είμαι 35 χρόνων και εδώ και 1 μήνα περίπου νιώθω, κατά διαστήματα, πίεση στο πάνω μέρος της μύτης, και πρήξιμο στο εσωτερικό του λαιμού με μία σχετική δύσπνοια. Τις τελευταίες 3 μέρες, όμως η κατάσταση είναι συνεχόμενη συν του ότι έχει πρηστεί ο λαιμός μου και εξωτερικά. Ο γιατρός που με εξέτασε υποψιάζεται τραχηλική λεμφαδενίτιδα ή θυρεοειδή και μου έγραψε να κάνω αξονική προκειμένου να το εξακριβώσουμε. Μήπως είναι λίγο επιθετική προσέγγιση η αξονική και θα έπρεπε να ξεκινήσω με εξέταση αίματος (Τ3, Τ4), ή έστω έναν υπέρηχο;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 2. alexandros84

  alexandros84 New Member

  Καλό θα ήταν να ακολουθήσεις τις οδηγίες του θεράπων ιατρού σου. Και βέβαια μπορέις να κάνεις και τις 3 εξετάσεις για να σου λυθούν και τα μυστήρια , καλο βέβαια θα ήταν να γίνουν με τη σειρα. αίματος - υπέρηχο και μετά c/t τραχήλου.
 3. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Προσωπικά δεν διαφωνώ με την αξιολόγηση πρώτα με υπερηχογράφημα!

Share This Page