1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Αριστερή Βουβωνοκήλη

Discussion in 'Κήλες' started by tstav, Sep 21, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. tstav

  tstav New Member

  Καλημέρα σας
  Κατ’ αρχήν και πριν μπω στο θέμα μου, δεν θα ήθελα να παραλείψω να ευχαριστήσω για το πλήθος των πληροφοριών και των συμβουλών που δίνετε σε τόσους επισκέπτες του forum που εκθέτουν το κατά περίπτωση πρόβλημά τους!

  Το προσωπικό μου θέμα αφορά αριστερή βουβωνοκήλη.

  Λίγα στοιχεία για μένα: Γεννήθηκα το 1960. Έχω ύψος 1.72 μ. και βάρος 68 κιλά. Δεν είχα ποτέ κανένα άλλο πρόβλημα υγείας. Εντελώς αφάρμακος (έχω πάρει 2 ασπιρίνες τα τελευταία 8 χρόνια). Πρόσεχα και προσέχω πάντα όταν σηκώνω βάρη. Δεν έχει χρειαστεί ποτέ η εισαγωγή μου σε νοσοκομείο. Δεν είμαι δυσκοίλιος (ενεργούμαι εύκολα και καθημερινά).

  Η κήλη παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια (δυστυχώς δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τον ακριβή χρόνο).

  Φυσιολογία κήλης: Προσεγγιστικά θα έλεγα ότι έχει το μέγεθος καρυδιού. Όταν είμαι σε όρθια στάση είναι σχεδόν πάντα διογκωμένη. Επανέρχεται «μέσα» εύκολα με απλή και μικρή πίεση με το χέρι.

  Συμπτώματα: Γενικά και κατά κανόνα δεν πονά, ούτε μου δημιουργεί αίσθημα οποιασδήποτε δυσφορίας.
  Σπάνιες όμως φορές, έχω παρατηρήσει το ακόλουθο: Ενώ είμαι σε όρθια στάση και ενώ η κήλη είναι διογκωμένη, αισθάνομαι ένα «τράβηγμα» (εσωτερικό πόνο) στο κάτω μέσο της κοιλιακής χώρας (όχι στην κήλη). Ο πόνος υποχωρεί μεν αμέσως όταν ωθήσω την κήλη «μέσα», επανέρχεται δε όταν η κήλη επαναδιογκωθεί. Μετά από δυο-τρεις τέτοιες ωθήσεις προς τα «μέσα» της κήλης, ο πόνος παύει εντελώς. Το περιστατικό αυτό συμβαίνει όπως είπα σπάνια.

  Αυτή είναι η πρώτη μου «προσέγγιση». Δεν έχω προς το παρόν μιλήσει με κανέναν χειρούργο για το θέμα μου, γιατί δεν έχω ανησυχήσει. Διαβάζω όμως ότι μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνη κατάσταση (ρήξη κήλης).

  Οι προς το παρόν ερωτήσεις μου είναι:
  1. Θα την χαρακτηρίζατε μικρή/μεσαία/μεγάλη κήλη;
  2. Από τα λεγόμενά μου μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα αν χρειάζεται να προχωρήσω σε χειρουργική επέμβαση (αλήθεια, λαπαροσκοπική ή όχι);
  3. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω ώστε να ενδυναμώσω την εξασθενημένη περιοχή του κοιλιακού τοιχώματος, ώστε σιγά σιγά να γίνει και πάλι δυνατή η «συγκράτηση» του εντέρου μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα και να μην προκύπτει κήλη;

  Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια απάντησή σας
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

Share This Page