1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Ανεβασμένη Θυρεοσφαιρίνη

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by νεραϊδούλα, Dec 11, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. Καλησπέρα. Είμαι 33 ετών και ανακάλυψα πριν λιγες μέρες οτι έχω όζο στον ισθμό μεγέθους 2,1 εκ. Περιμένω τα αποτελέσματα της παρακέντησης και εχω θορυβηθεί λιγάκι καθως κανοντας αιματολογικές εξετάσεις η θυρεοσφαιρίνη είναι λίγο ανεβασμένη.Είναι 66.00 ng/ml με φυσιολογικές τιμές 0-60 ng/ml.Οι υπόλοιπες εξετάσεις μου ειναι όλες φυσιολογικές (Τ3 ,Τ4 ,TSH ,Παραθορμόνη , Καλσιτονίνη, ANTI-TRO ,ANTI-TG).
    Θα πρέπει να ανησυχώ;
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Ψηλη τιμη της Θυρεοσφαιρινης στον ορο,ειναι ενδεικτικη για Θυρεοειδικα καρκινωματα.
    Η μεθοδος ειναι ιδιαιτερα χρησιμη για την διαπιστωση μεταστασεων σε αρρωστους,μετα Θυρεοειδεκτομη.
    Η διαγνωστικη της αξια σε μη χειρουργημενους ειναι μικρη,γιατι ψηλες τιμες παρατηρουνται και σε καλοηθη Θυρεοειδικα αδενωματα και στις περισσοτερες περιπτωσεις μη τοξικης βρογχοκηλης.
    Επίσης, η Θυρεοσφαιρινη αυξανει και μετα απο παρακεντηση του Θυρεοειδους με λεπτη βελονη.

    Δεν θα πρέπει να ανησυχείτε με τέτοιες τιμές!!!:smile:
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.θα ήθελα την γνώμη σας για το αποτέλεσμα της παρακέντησης."Τα επιχρίσματα περιέχουν αίμα χωρίς κολλοειδές και αφθονώτατα κύτταρα σε θυλακιώδεις σχηματισμούς με ικανή ανισοκαρύωση και εστιακή ατυπία αζουρόφιλη δε περιφερική κοκκίωση.
    Συμπέρασμα:
    Εικόνα κυτταροβριθούς όζου
    Εγείρεται υπόνοια νεοπλασίας

    Θα πρεπει να προχωρήσω άμεσα σε επέμβαση;
  4. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Νομίζω πως ναι!!!
    Αν χρειαστείτε οτιδήποτε στην διαθεσή σας!!

Share This Page