1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ακτινογραφία Θώρακος

Discussion in 'Παθήσεις Οισαφάγου' started by Mirto, Sep 14, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. Mirto

    Mirto New Member

    Γειά σας.Πριν 4 εβδομάδες έπαθα φαρυγγίτιδα όπου παράλληλα ξεκίνησε και έντονος βήχας.(είχα λίγο βήχα πριν).4 εβομάδες μετά ο βήχας επιμένει αλλά έχει μειωθεί αρκετά(δεν λέει όμως να περάσει) διότι κάνω θεραπεία γιατί έχω γνώση πως είναι αλλεργικός βήχας και αυτό το πρόβλημα το είχα από μικρή.Πριν 2 εβδομάδες έκανα μια ακτινογραφία θώρακος όπου έδειξε αποτιτανώσεις όπως μου είπε η ακτινολόγος λόγω πρόσφατης λοίμωξης.Την έδειξα σε παθολόγο και μου είπε όλα εντάξει όμως με προβληματίζει το γεγονός ότι πέραν από τη φαρυγγίτιδα δεν έχω περάσει πρόσφατα άλλη λοίμωξη.Που μπορεί να οφείλονται οι αποτιτανώσεις?Μάλιστα πρέπει να είναι και πάνω από 1 χρόνο που έχω πάθει κάποια λοίμωξη.

    Να σημειώσω ότι έκανα πρακτική σε πνευμονολογικό τμήμα πριν λίγο καιρό ως νοσηλεύτρια όπου νοσηλευόταν ασθενής με Τb (δεν είχε διαγνωστεί εγκαίρος) και έκανα Mantoux που βγήκε αρνητική.Υπάρχει περίπτωση η αποτιτάνωση να έχει κάποια σχέση???Θα περιμένω με αγωνία την απάντηση σας.

    Είμαι 21 χρονών(αν είναι σημαντική αυτή η πληροφορία).Ευχαριστώ πολύ.
    Last edited by a moderator: Sep 14, 2008
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Καλησπέρα!
    Υπάρχει παλαιότερη ακτινογραφία για σύγκριση?
    Θα πρέπει να σας δει και πνευμονολόγος!
  3. Mirto

    Mirto New Member

    Καλησπέρα!Σας ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση.Δυστηχώς η προηγούμενη ακτινογραφία θώρακος που είχα κάνει ήταν πριν 3 χρόνια περίπου.Όταν έμαθα για τον ασθενή με Tb συζήτησα με τους πνευμονολόγους του νοσοκομείου και μου είπαν πως δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα.Όμως εγώ είμαι προληπτική και έκανα Mantoux.Από ότι ξέρω πρέπει να γίνεται και δεύτερη φορά μετά από 2-3 μήνες τουλάχιστον.Εφ'όσον την πρώτη φορά ήταν αρνητική(έγινε περίπου 15 μέρες μετά την πρώτη επαφή με τον ασθενή) εκείνο το διάστημα ήταν ικανό να δώσει ψευδώς αρνητική απάντηση?Εσείς σαν γιατρός τι με συμβουλεύεται,χρειάζεται να γίνει το BCG αφού βρίσκομαι στο χώρο του νοσοκομείου?

    Σας ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου απλά επειδή πάντα έπαιρνα της κατάλληλες προφυλάξεις όταν ερχόμουν σε επαφή με τους ασθενής αυτή τη φορά επειδή δεν γνώριζε κανείς την περίπτωση πήγα χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις(μάσκα)να κάνω την νοσηλεία και έχω λίγο αγχωθεί.Ευχαριστώ.

Share This Page